Mat - Köttfärs

Tacopaj med tacosalsa


Här kommer ännu ett recept på tacopaj (det finns ju några stycken i bloggen sedan tidigare) Denna gången har jag gjort tacopajen extra smakrik genom att blanda ner en burk med salsa i tacofärsen. Även ett par pressade vitlöksklyftor fick förhöja smaken. Vilken styrka på salsan man använder är ju så klart en smaksak. Jag brukar använda medium. 
Denna tacopajen innehåller äggstanning gjord på gräddfil. Ett tips är att köpa hem en stor burk med gräddfil, alltså 5 dl. Använd 2 dl till tacopajen som det står i receptet. Använd de övriga 3 dl gräddfil till att göra en sås till tacopajen. Såsen gör jag väldigt enkelt genom att röra ner sambal oelek i gräddfilen. Mängd sambal oelek är helt och hållet efter eget tycke och smak. Rör ner lite i taget och smaka.

Steg 1, Pajdeg

150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
 
Gör så här:
Arbeta ihop pajdegen för hand eller med matberedare.
Tryck ut i pajform. Nagga. Förgrädda i 225° i 10 min
_______________________________
Steg 2, Fyllning
500 g blandfärs
2 vitlöksklyftor
1 påse tacokrydda 40 g
1 dl vatten
1 burk tacosalsa (ex. se bild)
*
Gör så här:
Fräs färsen smulig. Pressa ner vitlök. Rör i tacokrydda, vatten och tacosalsa.
 Småputtra på medelvärme i 5 min. Häll i pajskalet.
_____________________________
Steg 3, Äggstanning
3 ägg
2 dl gräddfil
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
Paprika
1,5 dl riven ost
 *
Gör så här:
Vispa ihop ägg, gräddfil, salt/vitpeppar. Häll äggstanningen över köttfärsen.
Peta med en gaffel i köttfärsen så äggstanningen rinner ner i pajen
Skiva paprika. Toppa pajen med paprika och ost.
 
Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 30 min tills pajen stannat
 
Servera med tex. sallad och sambalsås Läs ovan!
Det är även gott att servera tortillachips till

Ett svar till “Tacopaj med tacosalsa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »