Ediths bästa

After Eight Mintchokladmousse

 

After Eight mintchokladmousse – En helt fantastiskt god dessert (6 port)
*
Recept
1+2 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
10 plattor after eight
*
Gör så här:
Koka upp 1 dl grädde under omrörning. Drag kastrullen åt sidan. Bryt choklad i bitar.
Rör ner After Eight och choklad i grädden tills allt smält. Låt svalna i rumstemperatur.
Vispa upp 2 dl vispgrädde. Vänd ner grädden i chokladblandningen.
(blanda väl eller blanda ojämnt så att moussen blir marmorerad)
*
Fördela ut after eight mousse i 6 st glas. Låt stelna i kylen 1 timme eller längre, tex över natten.
 Dekorera med tex, hyvlad choklad eller vispad grädde och after eight på toppen.
*
Nedan hittar ni ett till tips på en fantastiskt god dessert
*
1
yes

5 svar till “After Eight Mintchokladmousse

  1. Anonym skriver:

    Hej:-) Den här efterrätten ska jag göra,ser ju underbar god ut. Undrar bara vilken mörk choklad du har till? Ha en fin dag. Kram/Marie

  2. Madame Edith skriver:

    Hej, du kan använda tex marabou mörk choklad, den som du hittar i hyllan där marabou mjölkchoklad ligger. Hoppas att du förstår vilken jag menar. Hittar du inte den så kan du ta en annan mörk choklad som du gillar. Kram!

  3. Anonym skriver:

    Tack snälla du för svaret:-) 🙂 Kram/Marie

  4. Lisa skriver:

    Så mycket gott….så lite tid. *s* Din blogg är så snygg och inspirerande!!
    En fråga om detta recept: Grädden…. skall den KOKA upp eller bara värmas? Ibland FÅR man ju inte koka den….om den sedan skall vispas. Men det kanske inte spelar roll denna gång?
    ha en skön helg!

  5. Madame Edith skriver:

    Drag kastrullen från plattan när det börjar bubbla. Visst är det så ibland, att man inte får koka grädden, det är när du gör fluff. Den vispar man ju upp när den kallnat, denna chokladblandningen rör man, när den svalnat, ihop med vispad grädde, du ska alltså inte vispa chokladen som du blandar med den upphettade grädden. Trevlig helg till dig med 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »