Ediths bästa

Kladdkaka med daim – Daimrutor

Ett av mina bästa recept i hela bloggen! Kladdkaka med daim – Daimrutor

*
Recept

100 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad
175 g smör
3 ägg
1,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 st dubbeldaim
*
Gör så här:
Bryt choklad i bitar. Smält ihop choklad och smör i en kastrull på låg värme.
Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner chokladen. Rör ner vetemjöl och vaniljsocker.
Hacka daim grovt. Blanda ner i smeten. Grädda i en pappersklädd smord form, ca 30×20 cm
Mitt i ugnen i 200° i ca 12 min.
Kladdkakan är mycket lös men stelnar i kylen eller frysen om du vill skynda på!
*
Serveras kylskåpskalla med tex. hallon och vispad grädde

1
yes

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »