Mat - Torsk

Hemgjorda fiskpinnar

Hemgjorda fiskpinnar – Enkelt och gott! Recept på potatismos HÄR
Perfekt fyrkantig form blir det inte när man gör egna fiskpinnar men det ser hemlagat och trevligt ut tycker jag.
*
Recept
400 g torskfilé, färsk eller tinad
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 ägg
2 dl ströbröd
*
Gör så här:
Skär torskfilén i avlånga bitar (Ungefär i storlek som butiksköpta finskpinnar)Rulla runt fisken i mjöl blandat med salt.
Vispa med en gaffel upp äggen. Häll ströbröd på ett fat. Doppa filébitarna i ägg. Rulla sedan i ströbröd.
Stek fiskpinnarna i smör. Stek gyllenbrunt ca 2 min/sida strax under medelvärme.
Dela största fiskpinnen i mitten för att se att de är klara.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »