Ediths bästa

Dumlemuffins med strössel

 

Att baka världens godaste dumlemuffins är enkelt. Vanlig muffinssmet och så trycker man ner en dumle i varje muffins och toppar med det som kallas för strössel. Själva strösslet är en enkel sockrig blandning med endast 3 ingredienser så plättlätt det också. När strösslet är jämt fördelat i formarna så är det bara att sätta in plåten i ugnen. En kvart senare kan ni njuta av en muffins som är ett självklart recept i EDITHS BÄSTA På bilden här under ser ni även semlor

Recept på 12 st dumlemuffins
*
Steg 1, Strössel
50 g smör
1 dl vetemjöl
0,75 dl strösocker
*
Gör så här:
Smält smör. Blanda ihop alla ingredienser. Ställ åt sidan
_____________________________________________
Steg 2, Muffins
125 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
12 st dumle
*
Gör så här:
Vispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
Rör ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten växelvis med mjölk.
Fördela smeten i 12 st stora muffinsformar placerade i muffinsplåt.
Tryck ner en dumle i varje muffins. Fördela ut strössel överst som ett lock. Grädda mitt i ugnen i 225° i 15 min
*
För fler recept Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)
Ludwig är med mig och bakar dumlemuffins denna gången. Fina formar ska vi använda.
På bilden nedan ser ni hur vi har tryckt ner en dumle i smeten på varje muffins
Och så täcker vi varje dumlemuffins med strössel
Dumlemuffins bakar vi ofta så bilden nedan är resultatet av ett annat tillfälle då vi bakade dumlemuffins för att Fanny skulle använda dem i kiosken under sin fotbollsmatch. Populära blev dem 😀
Vid frågor! Lämna en kommentar eller kontakta mig (Madeleine) via mail [email protected]

3 svar till “Dumlemuffins med strössel

  1. zavanna skriver:

    De här var supergoda!

  2. Madame Edith skriver:

    Vad kul att du tyckte om dem Zavanna 🙂

  3. Anonym skriver:

    Gjorde dina dumle muffins idag och de blev jättegoda!
    Tack för alla bra recept som du lägger ut. Provar ofta dem men är lite slarvig med att kommentera! Ann-Christin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »