Ediths bästa

Dumlemuffins med strössel

Då var bilderna på dumlemuffins klara. Alltså dumlemuffins är till och med ännu godare än jag minns det som sedan jag bakade dem förra gången. Det var alldeles för länge sedan, det här är en muffins man vill ha hemma jämt och de går utmärkt att stoppa i frysen och spara (för dem som klarar det) Jag tjajtar men ska ni baka muffins i helgen, baka då dessa. Kanske till fredagsmyset ikväll?

Det är inte svårt att baka dumlemuffins på något vis, vanlig enkel muffinssmet och så trycker man ner en dumle i varje muffins och toppar med det som kallas för strössel. Själva strösslet är en enkel sockrig blandning med endast 3 ingredienser så lättplätt det också.

När strösslet är jämt fördelat i formarna så är det bara att sätta in plåten i ugnen. En kvart senare kan ni njuta av en muffins som är ett självklart recept i Ediths Bästa. 

Recept på 12 st dumlemuffins
*
Steg 1, Strössel
50 g smör
1 dl vetemjöl
0,75 dl strösocker
*
Gör så här:
Smält smör. Blanda ihop alla ingredienser. Ställ åt sidan
_____________________________________________
Steg 2, Muffins
125 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
12 st dumle
*
Gör så här:
Vispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
Rör ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten växelvis med mjölk.
Fördela smeten i 12 st stora muffinsformar placerade i muffinsplåt.
Tryck ner en dumle i varje muffins. Fördela ut strössel överst som ett lock
 
Grädda mitt i ugnen i 225° i 15 min
1
yes

3 svar till “Dumlemuffins med strössel

  1. zavanna skriver:

    De här var supergoda!

  2. Madame Edith skriver:

    Vad kul att du tyckte om dem Zavanna 🙂

  3. Anonym skriver:

    Gjorde dina dumle muffins idag och de blev jättegoda!
    Tack för alla bra recept som du lägger ut. Provar ofta dem men är lite slarvig med att kommentera! Ann-Christin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »