Bröd - Frallor

Fantastiska brödet

Det fantastiska brödet har ni hört talas om det? Receptet på brödet finns sedan tidigare här på bloggen och det är verkligen en stor favorit bland alla brödrecept tycker jag. Att det kallas just det fantastiska brödet visste jag inte när jag fastnade för det här receptet för några år sedan, nu har jag sett receptet cirkulera runt lite överallt på nätet och då med benämningen det fantastiska brödet. Inte konstigt alls att det kallas för det. En jäsning, ingen knådning och så blir det galet gott. En seg och god skorpa, lite som ciabattabröd eller brödet som serveras som tillbehör på pizzerian. 
Detta recept ger 20 st knådfria frallor
 
Recept
5 dl vatten
1 dl mjölk
25 g jäst
3 tsk salt
1 msk honung
ca 14 dl vetemjöl
 
Gör så här:
Värm vatten och mjölk till fingervarmt (37°) Blanda ut jästen med lite degspad.
Tillsätt resten av degspadet och övriga ingredienser. Låt jäsa i bunken under bakduk i 1 timme.
 Häll ut degen på mjölat bakbord. Knåda inte! Strö ut lite mjöl över degen.
Platta ut till en ca 1 cm tjock rektangel. Skär degen till 20 st frallor. Använd tex. pizzaskärare.
*
Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 13 min
Hoppas att några av er blir sugna på att baka det fantastiska brödet i helgen. Det passar lika bra till frukost som det passar att servera som tillbehör till en god middag. Frysa brödet går också bra.
 
*

5 svar till “Fantastiska brödet

  1. Anonym skriver:

    det här var verkligen ett kanon bröd alla i familjen älskar det . tack för receptet

  2. Siw Rosen skriver:

    Jätte gott bröd lättbakat.

  3. Siw Rosen skriver:

    Jag håller med kanonbra bröd.

  4. Madame Edith skriver:

    Vad kul att du gillar brödet Siw, jag önskar dig en riktigt fin helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »