Ediths bästa

Ryttarkaka

Ryttarkaka är godare än god! Jag älskar den kakan, den är lite småseg i botten och har en knäckig kokostosca på toppen. Nu när barnen har haft sportlov denna veckan så passade vi på och baka den kakan. Melwin blev väldigt nöjd med resultatet.
Vi skar upp ryttarkaka med pizzaskäraren, det gick smidigt. Hur många och stora bitar man gör är helt efter eget tycke och smak. Vill man inte skära upp kakan i bitar så kan man servera den som en jättestor kladdkaka istället, med lite vispad grädde till. Supergott det med. Funkar även bra att frysa. Grädda i pappersklädd smord form ca 25×35 cm
Steg 1, Chokladbotten
200 g smör
4 ägg
5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
*
Gör så här:
Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda ner de övriga ingredienserna och smöret
Grädda i pappersklädd smord ugnsform ca 25×35 cm. Mitt i ugnen 200° i 15 min
Gör kokostosca medan chokladbotten gräddas!
_______________________________
Steg 2, Kokostosca
75 g smör
2 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
200 g riven kokos
*
Gör så här:
Koka ihop allt i en kastrull under omrörning. Låt sjuda på medelvärme i ca 5 min
Tag ut chokladbotten när den gräddats enl. ovan! Bred försiktigt på kokostosca.
Grädda igen mitt i ugnen i 200° i ytterligare ca 10 min
Låt ryttarkaka svalna helt. Tex. i kylen. Skär sedan i rutor
*
Tips! Testa att laga min enkla och goda pasta med kyckling och pesto

2 svar till “Ryttarkaka

  1. Anonym skriver:

    denna kaka har visst många namn men jag håller med er att den är god.
    ha en fortsatt bra måndag.
    hälsningar Barbro

  2. Anna skriver:

    Den verkar god! Men idag ska jag baka din ananaspaj!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »