Ediths bästa

Pestokyckling

Jag upptäckte precis att några av mina senaste inlägg från gamla bloggen inte kom med i flytten. Det var bland annat receptet på pestokyckling som inte kom med. Att det blev så beror helt enkelt på att överföringarna hann göras innan jag la upp det receptet, inget konstigt med det och teknikerna på Tailsweep hjälper mig självklart men de jobbar ju inte nu under helgen. Och jag tänker att det här kan vara ett recept som många av er vill testa just nu när det är helg. Så min lösning blir helt enkelt att lägga in receptet manuellt, det kan jag fixa själv, så här kommer det:

Lättlagad pestokyckling som ger ca 5 portioner

*

Recept

1 kg kycklingfiléer

Salt/vitpeppar

1 buljongtärning kyckling

1 dl vatten

2 dl vispgrädde

3 dl creme fraiche 34%

130 g grön pesto

Riven ost

Tomater i skivor

*

Gör så här:

Dela kycklingfiléerna på längden. Salta/peppra. Bryn i smör tills fin yta. Lägg i ugnsform.

Lös upp buljongtärningen i 1 dl hett vatten. Rör ihop med grädde, creme fraiche och pesto. Salta/peppra efter tycke. Häll såsen över kycklingen. Toppa med tomatskivor. Strö över valfri mängd ost.

Tillaga mitt i ugnen i 200° i ca 30 min.

Skär ett snitt i största kycklingfilén för att se att den är helt klar. Höj ev. till 225° sista tiden för finare gratinering.

*

Servera med tex. jasminris och sallad

Nedan hittar du 3 till goda recept med kyckling – Klicka på länkarna

Världens godaste kycklingrätt

Kyckling i champinjonsås

Kyckling i krämig sås

*

Lycka till med det ni provar att laga 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »