Ediths bästa

Havretosca

En riktigt god mjuk havretosca som bakas i långpanna – ca 30 st rutor
*

Steg 1, Mjuk kakbotten
150 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
*
Gör så här:
Smält smöret. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten.
Rör sist ner det smälta smöret och mjölk. Häll smeten i djup smord pappersklädd långpanna 30×40 cm.
Grädda mitt i ugnen i 175° i 20 min. Gör toscasmeten medan kakbotten gräddas!
____________________________
Steg 2, Toscasmet
150 g smör
2 dl strösocker
1 dl sirap
3 dl havregryn
*
Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna. Värm under omrörning tills smöret smält.
 När kakbotten gräddats i 20 min tag ut plåten ur ugnen. Bred på toscasmeten. Ställ in plåten i ugnen igen.
 Grädda färdigt mitt i ugnen i 175° i 10 min. Låt svalna. Skär i valfria stora rutor (ca 30 st)
*
För fler recept! Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)
Tips på en till supergod kaka är ploppsnittar – Recept i länken nedan!
Vid frågor lämna en kommentar eller kontakta mig (Madeleine) via mail [email protected]
1
yes

Ett svar till “Havretosca

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »