Bröd - Frallor

Kalljästa ostfrallor

Ostfrallor – Receptet ger 9 st frallor – Ingår SJÄLVKLART i EDITHS BÄSTA
*
Recept
25 g jäst
3 dl vatten
1 msk matolja
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
2 dl riven ost
Topping: Valfri mängd riven ost
*
På kvällen:
Rör ut jästen i det kalla vattnet. Tillsätt de övriga ingredienserna.
Arbeta ihop degen. Täck bunken med plastfolie och ställ i kylen över natten.
På morgonen:
Forma degen till 9 st bullar. Lägg bullarna på en bakplåt och strö över riven ost.
*
Grädda mitt i ugnen i 250° i 12 min.

2 svar till “Kalljästa ostfrallor

  1. Anonym skriver:

    Hej ! Jag skulle gärna vilja skriva ut dina fantastiskt BRA recept . Det har jag alltid gjort tidigare ,på din gamla hemsida , men nu kan jag inte hitta den funktionen . Är det möjligt att få tillbaka den ? TACK för att du delar med dig av dina kunskaper , hälsar Birgitta

  2. Madame Edith skriver:

    Hej Birgitta, vad glad jag blir att du tycker om recepten 😀 Jag kollar upp under dagen om det finns möjlighet till printknapp under inläggen. Det du kan göra om du vill skriva ut redan nu (om du använder dator) är att trycka på rubriken till inlägget du vill skriva ut. Sedan högerklickar du och väljer ”skriv ut”

    Nackdelen är då att du inte kan välja bort bilder som du inte vill ha med, vilket du kunde göra i gamla bloggen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »