Ediths bästa

Mjuk kaka med glasyr och strössel

Den här kakan är så god – Baka i långpanna och toppa med glasyr och strössel
Kakan blir garanterat uppskattad på barnkalaset – Och strösselrutor passar ju perfekt nu till påsk 😀

(ca 30 st)
*
Steg 1, Mjuk kaka

200 g smör
5 ägg
4 dl strösocker
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
0,5 msk vaniljsocker
2,5 tsk bakpulver
*
Gör så här:
Smält smöret. Låt svalna lite. Vispa ägg och strösocker fluffigt.
Rör ner smält smör och mjölk i äggsmeten. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker.
Rör ner i smeten. Häll smeten i smord pappersklädd djup plåt, ca 30×40 cm
Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 20 min. (kolla med provsticka att den är genomgräddad)
Låt svalna lite. Gör glasyren
__________________________________________
Steg 2, Glasyr med strössel
150 g smör
300 g florsocker
ca 1,5 msk vatten
Strössel
*
Gör så här:
Smält smöret. Elvispa ihop florsocker och smör. Späd med vatten och vispa glasyren slät.
Bred ut glasyren på den mjuka kakan. Strö på strössel. Skär i bitar, ca 30 st
*
Nedan hittar ni 3 till goda kakor som bakas i långpanna – Klicka på länkarna
Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »