recept

Jitterbuggare

Hoppas att ni alla har en fin påsk 😀 Vad tycker ni om mina jitterbuggare som jag bakade idag? Ja, inte vinner de någon skönhetstävling det är något som är säkert men så sjukt goda!! Jag har inte bakat jitterbuggare sedan jag gick i skolan, alltså många år sedan! Receptet hade jag kvar i den gamla skolboken så idag bestämde jag mig för att baka denna klassiska småkaka. Jag fick ut 20 st jitterbuggare på receptet och dem gick åt i ett nafs här hemma, vill ni baka fler och kanske frysa in så dubbla receptet. Fler kakor i kategorin småkakor hittar ni HÄR

Receptet ger ca 20 st jitterbuggare

*

Recept

100 g smör

2 dl vetemjöl

0,5 dl strösocker

1 äggula

Fyllning: 1 äggvita och 1 dl strösocker

*

Gör så här:

Arbeta ihop allt utom fyllning med matberedare, för hand eller med elvisp.

Forma till en deg och lägg i kylen i 30 min (eller kortare tid i frysen)

Vispa äggvita och strösocker till en vit tjock maräng.

Rulla degen till en 30 cm lång rulle. Platta till rullen genom att kavla så att den blir ca 15 cm bred.

Bred på maräng och rulla ihop som en rulltårta. Skär i ca 1 cm tjocka skivor.

*

Grädda jitterbuggare mitt i ugnen 175° i ca 15 min

*

Syltkakor och fler tips på goda småkakor hittar ni nedan – Klicka på länkarna

Syltkakor

Kolasnittar med center

Sega kakor med mjölkchoklad

Runda kolakakor

Sega chokladsnittar

*

Lycka till med det ni bakar!

2 svar till “Jitterbuggare

  1. Jenny skriver:

    Svärmor brukar droppa lite röd karamellfäeg i marängen. Då blir jitterbuggarna sött rosa. Bara ett tips. 🙂

    1. Madame Edith skriver:

      Bra tips! Tack 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »