Personligt

Tekakor med filmjölk

Har ni filmjölk som passerat bäst före datum så tycker jag att ni ska baka saftigt och gott bröd av filmjölken så släng inte! Denna gången bakade jag tre satser med tekakor med tanken att jag skulle frysa in lite bröd också. Jag är så trött på brödet i butikerna, vi köper givetvis bröd vi också men när tid finns så bakar jag gärna och fryser in. Mycket godare och får det bara svalna ordentligt innan man fryser in brödet så håller det sig bra.

Jag har ju en liten bagare med mig i köket allt som oftast, så även denna gång 😀 Tekakorna bakade vi efter ett recept här på bloggen. Istället för mjölk tog vi då filmjölk, i övrigt bakade vi det på det sättet som jag har skrivit i receptet. Klicka här för att komma till receptet på tekakor

När vi råkar ha någon tom brödpåse i gömmorna så använder jag gärna det till att frysa in det hembakade brödet i, de påsarna är så tjocka och bra, brödet håller sig fint och det blir inte is i påsarna ifall man sluter igen dem ordentligt. Så det får bli ett litet tips. Vi håller på med en utrensning här hemma nu, vi går igenom lådor och garderober. Vi sorterar och slänger och blir vi av med dålig energi. Fantastiskt skönt. Jag har också börjat med små listor varje dag där jag skriver upp lite smågrejer som behöver göras. Inga stora projekt utan små saker som jag är säkert på att vi kommer hinna göra klart under dagen. Det kan till exempel vara att byta en glödlampa, plantera om en blomma, plocka upp pulkorna på vinden eller göra en veckosallad ja vad som helst som man vill få gjort, lika bra att ta tag i det så slipper man tänka mer på det sedan. Och så är det ju så skönt när man får stryka över allt som är klart på listan.

Det som tar max 5 minuter att göra kan man lika gärna fixa direkt istället för att skjuta upp till framtiden.

*

Nu ska vi fortsätta med utrensningen, vi ses snart igen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »