Ediths bästa

Seg småkaka med äggvita

Det här en riktigt god kaka kan jag lova! Den får hoppa raka vägen in i EDITHS BÄSTA 😀 Det är inte jag som bakat denna goda sega kakan utan det var min mamma som bakade den till Tildes 14-års kalas som hon hade igår. Mums mums mums säger jag bara, ni måste testa att baka denna kakan, den är gjord på äggvitor så den är perfekt att göra om man får äggvita över efter att man använt bara äggulor i ett recept. Mycket bättre (och godare) än att slänga äggvitorna i soporna. Och kolla tårtan! Den gjorde Tilde med moster Veronica, alltså vilken tårta! Så fin och god. En riktig godistårta. Förra årets tårta hittar ni HÄR, lika fin den med.

Tyvärr har jag inte något recept på tårtorna men ett recept på kakorna har jag, det kommer här:

Detta receptet ger ca 16 st kakor bakade på äggvitor

*

Recept

2 dubbeldaim

2 äggvitor

2,5 dl florsocker

1 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

*

Gör så här:

Hacka daim smått. Vispa ihop äggvita och florsocker. Rör ner kakao, vaniljsocker och daim.

Klicka ut ca 16 st kakor på pappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 175° i 10 min.

Låt svalna så blir kakorna sega och goda 😀

Seg och god chokladkaka som påminner om kladdkaka – Måste testas!

*

2 svar till “Seg småkaka med äggvita

  1. Anna skriver:

    Vilket kul recept! Kul med alternativ till maränger av överblivna äggvitor!

    1. Madame Edith skriver:

      Ja och de är verkligen sååå goda! Blir sugen på dem så fort jag tänker på de här kakorna, tror jag ska baka några till fredagsmyset ikväll för kakorna på kalaset tog slut snabbt. Trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »