Ediths bästa

Blåbärskladdkaka med vit choklad och mandelmassa

När jag gjorde den kladdiga blåbärskakan med mandelmassa för några dagar sedan så fick jag mandelmassa över. Så det fick helt enkelt bli en blåbärskladdkaka med mandelmassa till att lägga in här på bloggen. Denna gången gjorde jag en variant med vit choklad i smeten. Och ojojoj så god den blev!! För att den ska bli alldeles perfekt kladdig så är det viktigt att blåbärskladdkakan får bli riktigt kylskåpskall innan servering. Ska man bjuda på den till eftermiddagskaffet till exempel så går det jättebra att göra den på förmiddagen och låta den stå i kylen i ca 4 timmar eller längre. Detta receptet hoppar SJÄLVKLART in i EDITHS BÄSTA
Tips! Servera blåbärskladdkaka med blåbärsgrädde 😛

Blåbärsgrädde: 3 dl vispgrädde + 1 msk florsocker + 1 dl blåbär

Vispa grädden med florsocker. Blanda ner mosade blåbär

*

Blåbärskladdkaka

150 g smör
100 g vit choklad
2 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 krm salt
100 g mandelmassa
2 dl blåbär färska el. frysta
 *
Gör så här:
Bryt vit choklad i bitar. Smält smör. Rör ner den vita chokladen. Låt smälta 
Drag kastrullen åt sidan. Låt svalna lite. Blanda ner strösocker, ägg, vetemjöl, salt.
Riv mandelmassa på tex. rivjärn Rör ner i smeten. Häll i smord springform Ø ca 24 cm
Fördela blåbär över smeten. (om du använder frysta blåbär – Blanda ev. runt dem i lite potatismjöl)
 Grädda mitt i ugnen 175° i ca 30 min. Låt blåbärskladdkakan svalna.
 *
Serveras kylskåpskall med tex. blåbärsgrädde Läs ovan! 
Även gott med vaniljglass eller grädde till.
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »