Sött - Kladdkakor -

Kladdkaka med karamelliserad mjölk

Mums vad gott med karamelliserad mjölk som ligger gömt i en kladdkaka 😛

*
Recept

150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
1 burk karamelliserad mjölk 397 g
*
Gör så här:
Smält smör. Rör ihop ägg och strösocker. Blanda ner torra ingredienserna. Rör sist i smöret
Häll hälften av smeten i en smord springform Ø ca 24 cm. Klicka ut karamelliserad mjölk.
Bred försiktigt ut klickarna med tex. slickepott. Fördela resten av kladdkakssmeten över.
*
Grädda mitt i ugnen i 175° i 25-30 min
*
Kladdkakan ska vara lös i mitten när du plockar ut den. 
Låt stelna i kylen några timmar, tex. under natten. (ställ i frysen om du vill skynda på)
*
Serveras kylskåpskall med tex. vispad grädde och färska bär
 

Ett svar till “Kladdkaka med karamelliserad mjölk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »