Mat - Lax

Pestolax med citronsås

En god och lättlagad pestolax med citronsås – Receptet ger 4 port
*

Steg 1, Lax

4 portionsbitar laxfiléer 125 g/st
Salt
6 msk grön pesto
*
Gör så här:
Salta laxfiléerna runt om. Lägg i ugnsform. Bred ca 1,5 msk pesto på varje laxfilè.
Tillaga mitt i ugnen 200° i 12-15 min
(kolla med en gaffel att laxen är klar, eller med en termometer = 52°)
________________________________________
Steg 2, Citronsås
1 msk vetemjöl + smör
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche 34%
1 citron
Salt/vitpeppar
*
Gör så här:
Fräs vetemjöl i ca 1 msk smör. Tillsätt vatten. Vispa slätt. Koka upp.
Låt buljongtärningen smälta. Vispa ner vispgrädde och creme fraiche. Låt småputtra.
Tvätta och finriv det yttersta skalet på citronen.
Smaka av såsen med ca 0,5 dl citronsaft och ca 1 tsk citronskal. Salta/peppra.
*
Servera pestolax med citronsås och kokt potatis.
Tips! Tillsätt lite gurkmeja i såsen om du vill ha starkare gul färg.

*

 Tips till dessert – vaniljglass med hemkokt knäcksås 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »