recept

Rabarberkladdkaka

Hej! Idag ska ni får ett nytt recept med rabarber 😀 En kladdkaka med rabarber som går riktigt snabbt att baka och den blir så god!! Ni måste testa. Precis som de flesta kladdkakor så blir även denna rabarberkladdkaka allra godast när den får stå i kylen några timmar innan servering. Baka den gärna dagen innan och låt kladdkakan stå i kylen under natten, då blir den perfekt.

Recept

150 g smör

2,5 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

3 ägg

Fyllning: ca 300 g rabarber och strösocker

*

Gör så här:

Smält smöret. Rör ner resten av ingredienserna till själva kladdkakan.

Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm.

Skär rabarber i 1-2 cm bitar. (skala rabarber först om det behövs) Vänd bitarna i lite strösocker, ca 2 msk.

Fördela rabarberbitarna över kladdkakan. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 20-25 min.

*

Servera rabarberkladdkaka kylskåpskall med tex. vaniljvisp

Fler recept med rabarber hittar ni nedan – Klicka på länkarna!

Rabarberpaj med smuldeg med kokos

Rabarberpaj med knäckigt täcke

Rabarberkaka

Rabarbermuffins med vit choklad

Mjuk rabarberkaka (ett av mina mest populära recept)

Rabarberpaj med enkel smuldeg

*

HITTA I BLOGGEN

Fler recept på kladdkakor hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

4 svar till “Rabarberkladdkaka

  1. Anna skriver:

    Oj vad smarrigt! Det är denna eller den mjuka i Ediths bästa jag funderar på att testa i helgen. 😀

    1. Madame Edith skriver:

      Vad kul Anna 😀 Lycka till!

  2. Marina skriver:

    Kan man printa ut recepten nu från din nya blogg?

    1. Madame Edith skriver:

      Tyvärr har jag inte någon printknapp till recepten just nu men har skickat ett önskemål om det till de tekniker som sköter sidan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »