recept

Knäckig rabarberpaj med kardemumma

Nytt recept med rabarber 😀 Nu gäller det verkligen att passa på och baka med rabarber när det växer för fullt i landen. Denna gången gjorde jag en knäckig rabarberpaj som jag tipsat er om tidigare men nu testade jag att blanda rabarberbitarna med lite kardemumma också. Herrejösses så gott det blev, det kommer jag att göra fler gånger. En riktigt lyckad smakkombination MUMS!

Denna gången var vi så ivriga på att få smaka på rabarberpajen så på bilden ligger den alldeles varm och nygräddad på tallriken. Snyggast upplägg får man om pajen blir lite ljummen innan man lägger upp den men vem kan vänta på det… inte vi i alla fall. Tips till er som vill hitta mig i sociala medier, Madame Edith på facebook hittar ni HÄR och på Instagram heter jag @madameedithblogg Följ mig gärna! Här kommer receptet:

Recept på en galet god knäckig rabarberpaj med kardemumma 😛

*

Steg 1
ca 500 g rabarber
0,5 dl strösocker
ca 1,5 msk malen kardemumma
1 msk potatismjöl
*
Gör så här:
Skär rabarber i 1-2 cm bitar (skala om skalet är tjockt)
Blanda med övriga ingredienser. Lägg i pajform.
______________________________________________________
Steg 2
150 g smör
0,5 dl sirap
1 dl vispgrädde
2 dl vetemjöl
2,5 dl havregryn
2 dl strösocker

1 tsk bakpulver

*
Gör så här:
Smält smör. Drag grytan åt sidan. Rör ner sirap och vispgrädde.
Rör ihop resten av ingredienserna. Rör ner i grytan. Bred blandningen över rabarberbitarna.
Grädda mitt i ugnen 175° tills fin färg, ca 30 min.
*
Servera med tex. vaniljglass eller hemgjord vaniljvisp

Den knäckiga blandningen är snabbt ihoprörd i en kastrull och fördelas ut över rabarberbitarna. Rabarbern är blandad med strösocker, malen kardemumma och lite potatismjöl. Efter att ha gräddats i ungefär en halvtimme har rabarberpajen fått fin färg och är klar att plockas ut ur ugnen. Det doftar ljuvligt!

Nedan hittar ni fler recept med rabarber – Klicka på länkarna!

*

Rabarberpaj med smuldeg med kokos

Kladdkaka med rabarber

Rabarberkaka

Rabarbermuffins med vit choklad

Mjuk rabarberkaka (ett av mina mest populära recept)

Rabarberpaj med enkel smuldeg

2 svar till “Knäckig rabarberpaj med kardemumma

  1. Anna skriver:

    Kardemumma som är så gott! Och nyttigt också tror jag?

    1. Madame Edith skriver:

      Visst är det gott!! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »