Mat - Kassler

Kassler i mjukostsås

Idag ska ni få ett enkelt och lätt recept med kassler 😀 Denna gången gjorde jag en mjukostsås och hällde såsen över den skivade kasslern och så skjuts in i ugnen tillsammans med ett gäng cocktailtomater. Persiljan och gräslöken som jag blandade ner i mjukostsåsen plockade jag fram från frysen, det blir lika gott som färskt tycker jag. Medan riset kokade blev min kasslergratäng alldeles lagom varm i ugnen. Om man vill kan man göra kasslergratängen extra festlig genom att toppa den med riven ost, det är också gott men denna gången hoppade vi över det. Salt och vitpeppar tar ni efter tycke men tänk på att kasslern är salt så var lite försiktig med just saltet.

En enkel kasslergratäng som ger 4-5 portioner

*

Recept

600 g kassler

2 dl vispgrädde

1 dl mjölk

200 g mjukost (naturell eller skinka)

2 msk hackad persilja

2 msk hackad gräslök

2 vitlöksklyftor

Salt/vitpeppar

1 ask cocktailtomater (ca 250g)

*

Gör så här:

Putsa och skiva kassler. Lägg i ugnsform. Vispa ihop vispgrädde, mjölk, mjukost, persilja och gräslök.

Pressa ner vitlök. Smaka av med salt/vitpeppar. Häll såsen över kasslern. Strö på tomater.

Tillaga mitt i ugnen 225° i ca 20 min.

*

Servera med tex. jasminris, sallad och fantastiska brödet

Den goda mjukostsåsen hälls över den skivade kasslern. Smidigt och kräver liten arbetsinsats 😛

*

HITTA I BLOGGEN

Fler recept med kassler hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »