recept

Rabarberkaka

Nu är det inte många rabarber kvar i landet hemma hos oss men vi lyckades få ihop tillräckligt med rabarber till en rabarberkaka som Fanny bakade i midsommarhelgen. Lättbakad och god rabarberkaka som går snabbt att baka, den måste ni testa. Lika god ljummen som kall så den går bra att förbereda i god tid. Här kommer receptet 😛

Recept

150 g rumsvamt smör

3 dl strösocker

2 ägg

3 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

Fyllning: 250 g rabarber, 2 msk strösocker och 1 tsk potatismjöl

*

Gör så här:

Vispa ihop smör och strösocker. Vispa försiktigt ner ett ägg i taget.

Rör ihop övriga ingredienserna och vispa ner dem i smeten. Bred ut i smord springform Ø ca 24 cm.

Skär rabarber i bitar (ca 1 cm) Blanda med strösocker och potatismjöl.

Fördela rabarber över smeten. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 45 min

*

Servera rabarberkakan ljummen eller kall med tex. vaniljvisp

Rabarberkakan blir extra fin och god med pudrat florsocker på toppen.

*

HITTA I BLOGGEN

Söta pajer hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »