Ediths bästa

Kladdkaka med kokosbotten

Den här godingen blev jag bjuden på för ett tag sedan och det kändes verkligen som en kladdkaka som passar in här på bloggen. Till och med så mycket att jag nu har bakat den här hemma och väljer att stoppa in den i EDITHS BÄSTA 😛 Kladdkakan är enkel att baka och verkligen supergod! På bilden har jag pudrat florsocker över den strax innan servering. Gillar ni kokos precis som mig så baka denna! Receptet kommer här:

OBS! Kladdkakan bakas i 2 steg – Läs igenom receptet innan du börjar baka

*

Steg 1, Elvispa ihop 2 ägg, 1,5 dl strösocker, 50 g smör, 200 g kokos och 1 tsk vaniljsocker.

Tryck ut kokossmeten i smord springform Ø ca 24 cm.

*

Steg 2, Kladdkaka

100 g smör

2 ägg

3 dl strösocker

1,5 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

5 msk kakao

1 tsk bakpulver

*

Gör så här:

Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ihop övriga ingredienser. Blanda ner i smeten. Rör sist ner smöret. Bred ut smeten över kokosbotten.

*

Grädda långt ner i ugnen 150° i ca 35 min (anpassa tid efter hur kladdig du önskar)

Servera kladdkakan kylskåpskall med tex. vispad grädde

Först gör jag kokosbotten och trycker ut i en smord springform (steg 1)

Över kokosbotten breder jag ut kladdkakssmeten (steg 2) och gräddar sedan kladdkakan på låg värme.

Idag hade vi fikagäster och bjöd även på wienerbröd som vi köpt på vår lokala matbutik (smidigt) Kladdkakan går bra att förbereda dagen innan servering eftersom den ska serveras kylskåpskall.

*

HITTA I BLOGGEN

Fler kladdkakor hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Ett svar till “Kladdkaka med kokosbotten

  1. Barbro skriver:

    verkar spännande får nog testas nån dag !
    ha en fortsatt bra dag och tack för alla gosaker du delar med dej till oss,
    kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »