Mat - Kassler

Kassler med mozzarella och dragonsås

Idag ska ni få ett riktigt gott middagstips med kassler som jag hoppas att några av er blir sugna på att testa. Ni börjar bli många som kikar in här på nya sidan och jag hoppas att ni känner att det har blivit lättare att hitta bland recepten nu när jag avslutar varje receptinlägg med länkar. Klicka på länkarna under recepten så hittar ni mina receptregister. Jag har fått många mail som handlar just om hur man hittar recepten, det har varit ett problem (det är fortfarande inte perfekt) men detta blev min lösning. (en del läsare har varit arga men de flesta har lagt fram det på ett snällt sätt och till och med tipsat mig om lite nya recept som jag kommer att testa, det tackar jag för)

Denna smidiga maträtt med kassler ger 4-5 portioner

Tips! OM kasslern är väldigt salt kan du ta något mindre mängd buljongtärning i såsen.

*

Recept

600 g kassler

2 bollar mozarella

2 tomater

Dragonsås : 3 dl creme fraiche (34%) 1 st grönsaksbuljongtärning, 2 äggulor och 1 msk torkad dragon

*

Gör så här:

Putsa och skiva kassler. Skiva mozarella och tomater. Varva skivorna i liten ugnsform.

Värm upp creme fraiche i en kastrull. Lägg i buljongtärningen. Låt smälta. Rör. Drag kastrullen åt sidan.

Låt svalna ca 1 minut. Rör ner äggulor och dragon. Koka upp igen under omrörning så dragonsåsen tjocknar.

Häll såsen på sidorna om kasslern. Gratinera mitt i ugnen 225° i ca 20 min

*

Servera med tex. jasminris och sallad

Kassler, tomater och mozzarella varvas i en liten ugnsform, tex. en brödform. Denna gången använde jag mozzarella med basilikasmak men vanlig naturell mozzarella går lika bra.

Den supergoda hemgjorda dragonsåsen klickas ut runt sidorna i formen. Efter det får kasslerrätten hoppa in i ugnen medan riset kokar klart, ca 20 min.

*

HITTA I BLOGGEN

Fler recept med kassler hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

2 svar till “Kassler med mozzarella och dragonsås

  1. Anne-Mari Gabrielsen skriver:

    Denne skal jeg definitift prøve.Det ser veldig godt ut og det går fort å lage. Perfekt!

    1. Madame Edith skriver:

      Vad kul Anne-Mari 😀 Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »