recept

Rabarbergrottor

Det fanns några små späda rabarber kvar i kökslandet. Alldeles perfekt för att kunna göra ett gäng med rabarbergrottor till eftermiddagsfikat idag. Rabarbergottor är jättegott!! Testa att baka det om ni har rabarber kvar. När rabarberstjälkarna är späda så behöver man inte skala dem utan då räcker det att skiva upp dem innan man kokar ihop dem med lite strösocker. Blandningen fyller man sedan kakorna med precis som man gör när man bakar syltkakor 😀

Receptet ger 30 st rabarbergrottor

*

Recept

200 g smör

1 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

4 1/2 dl vetemjöl

Fyllning: 100 g rabarber och 0,5 dl strösocker


Gör så här:
Vispa ihop smör, strösocker och vaniljsocker. Tillsätt vetemjöl. Vispa till en smulig deg. Tryck ihop degen. Lägg i kylen ca 30 min.

Skala och skär rabarber i bitar. Koka rabarber mjukt och krämigt tillsammans med strösocker i ca 7 min. Låt svalna.

Rulla ut ca 30 bollar. Stora som studsbollar. Lägg dem på bakplåtar. Gör en grop i varje boll med tex. ett finger.

Fyll varje grop med rabarber upp till kanten. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 15  min.

Gör en grop med tex. fingertoppen eller änden av en träslev. Fyll med rabarberkräm innan gräddning.

*

Tips! Nedan ser du en knäckig rabarberpaj med kardemumma

Recept på knäckig rabarberpaj hittar du HÄR

*

HITTA I BLOGGEN

Fler småkakor hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

2 svar till “Rabarbergrottor

  1. malin skriver:

    vill bara säga att jag älskar dina recept ! har testat många och allt har blivit kanon gott

    1. Madame Edith skriver:

      Tusen tack Malin 😀 Vad glad jag blir!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »