recept

Knäckflarn med mjölkchoklad

Hej alla! Den här småkakan har väntat på att få komma in här på bloggen och idag var det dags! Det är vanliga goda knäckflarn som jag och barnen fyllt med härlig mjölkchoklad. Söta och goda kakor blir det och brukar ofta bli en favorit hos barnen, perfekt till barnkals till exempel. Vill man inte ha kakan riktigt så söt så fyller man dem helt enkelt med en mörk choklad istället. Eller en blandning av ljus och mörk choklad, det är också gott. Receptet kommer här:

Detta recept ger 25-30 st kakor

*

Recept

150 g smör

2 dl strösocker

2 dl havregryn

2 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

0,5 msk vaniljsocker

0,5 dl mjölk

0,5 dl ljus sirap

Fyllning: 200 g mjölkchoklad

*

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull. Rör ner övriga ingredienser (utom mjölkchoklad)

Klicka ut smeten på bakplåtar (klickar stora som en matsked ungefär) Grädda 9 kakor på varje plåt.

Grädda mitt i ugnen 175° i ca 10 min Låt svalna. Dela knäckflarnen på mitten.

Bryt choklad i bitar. Smält över vattenbad Bred den smälta chokladen på hälften av kakhalvorna. Lägg på de andra halvorna och låt sedan stelna.

Vi använde mjölkchoklad som fyllning i våra knäckflarn. Sött, barnsligt och gott! För mer vuxen smak som passar särskilt bra till en kopp kaffe kan du fylla kakorna med mörk choklad istället. Helt efter eget tycke och smak.

När knäckflarnen svalnat så delade Fanny kakorna på mitten med en vass kniv.

Melwin klickade ut smält choklad på hälften av halvorna för att sedan lägga en halva över som lock. När chokladen stelnat är kakorna klara. Bjud in till fika eller stoppa in i frysen.

*

HITTA I BLOGGEN

Fler småkakor hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »