Ediths bästa

Sega chokladkakor

Idag fyller jag och Ludwig på med ett nytt recept i kategorin småkakor . På bilden ser ni kaksmet som vi har rullat ut till små bollar, bollarna ska därefter in i ugnen och gräddas i 12 minuter. Efter gräddning plockar vi ut plåten och vips så har vi bakat de godaste sega chokladkakor man kan tänka sig. Det här är en perfekt kaka att baka med barn tycker jag. När smöret är smält är det bara att blanda ihop alla ingredienserna i en bunke och så är smeten klar. väldigt enkelt med andra ord.
Kakorna blir ganska kompakta och sirapen gör kakorna sega inuti. Ja, ni kan ju tänka er själva, kompakta sega chokladkakor. Kan det bli annat än gott?!! Lika gott som godis! Ni måste verkligen testa att baka dem. Receptet på sega chokladkakor ger ca 18-20 st kakor 
Recept
75 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
0,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl sirap
*
Gör så här:
Smält smöret. Rör ihop de torra ingredienserna. Blanda ner sirap och smör.
Rulla ut bollar Ø ca 3 cm. Grädda mitt i ugnen i 175° i 12 min
*
Låt kakorna stelna så blir de sega

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »