recept

Snurrbullar

Att snurra degen på vanliga bullar är ett lätt sätt att få festligt fina bullar som passar på vilket kalas som helst. När jag bakar bullar till barnens utflykter så brukar jag göra vanliga bullar, det är ju snäppet smidigare men när det ska dukas fram på kalas är det värt att lägga lite tid på att göra sådana här snurrbullar istället. Det är lite mer arbete att baka dem än vanliga kanelbullar men svårt är det inte! Det svåraste för min del är att få till en bra beskrivning på hur jag brukar göra. Receptet kommer här:
Degen delas i 4 delar och kavlas ut till fyrkanter.
Använd ca 40 g smör, 1,5 msk strösocker, 0,5 msk kanel på varje fyrkant
Bullarna toppas med uppvispat ägg och pärlsocker.
*
Recept
5 dl mjölk
50 g jäst
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
0,5 tsk salt
1 msk stött kardemumma
ca 14 dl vetemjöl
*
Gör så här:
Värm mjölk fingervarmt (37°) Lös upp jästen i mjölken. Lägg i tärnat smör. Rör ner strösocker, salt, kardemumma. 
Arbeta in mjölet med maskin i 5 min. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
Knåda degen på mjölat bakbord. Dela i 4 delar. Kavla ut varje del till en fyrkant ca 0,5 cm tjock.
Smöra varje fyrkant med rumsvarmt smör. Strö på socker/kanel Läs ovan! 
Vik fyrkanterna dubbla. Skär 2 cm tjocka remsor. Snurra remsorna. Se bild! Rulla ihop de snurrade remsorna till bullar.
Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker.
*
Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 8 min

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »