Ediths bästa

Lax med salladsostsås

Idag är det dags för ett nytt laxrecept och hoppa in här på bloggen. Riktigt smidig och verkligen supergod maträtt med lax är det här. Ni måste testa! Såsen lyfter hela rätten så den är ett absolut måste. I såsen har jag smält ner vit salladsost (exempel på vilken ost ni kan använda ser ni i denna bilden )

Beskrivningen på laxrätten ger 4 portioner

Denna gången åt vi laxen med denna potatisen ( supergott!! )

*

Steg 1, Lax

Krydda 4 st portionsbitar laxfilé (125 g/st) med salt, vitpeppar och citronpeppar.
Tillaga laxen i ugnen 200° ca 12-14 min. Kolla att laxen är klar. Tjockaste delen på laxen ska vara 52°
*
Steg 2, Salladsostsås
4 dl creme fraiche (34%)
2 vitlöksklyftor
200 g vit salladsost (länk ovan)
Salt/vitpeppar
ca 1 tsk flytande honung
*
Gör så här:
Värm upp creme fraiche, pressa ner vitlök och lägg i smulad salladsost. Vispa runt så osten smälter.
Låt såsen sjuda medan laxen blir klar. Smaka av med salt/vitpeppar och honung.
*
Servering: Ris eller potatis, lax, sås och sallad
På denna bilden har såsen småputtrat en stund och salladsosten har smält ner ordentligt.
Till laxen åt vi ugsbakad potatis med timjan. Skalet på potatisen var tunt så det fick vara kvar.
En enkel sallad som var kvar sedan fredagens tacos fick bli tillbehör. Enkel middag som känns lyxig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »