recept

Knäckig äppelpaj

Den godaste äppelpajen av dem alla måste vara en knäckig äppelpaj med sirap i smeten. Riktigt enkel att baka och supergod att servera till en kopp kaffe eller som dessert. Passa på nu när det är säsong för våra svenska äpple 😀 Receptet kommer här:

Recept

5-6 äpplen

150 g smör

1,5 dl strösocker

1,5 dl vetemjöl

3 dl havregryn

0,5 tsk bakpulver

2 msk mjölk

0,5 dl ljus sirap

*

Gör så här

Skala, kärna ur och klyfta äpplen tunt. Lägg i smord ugnsform.

Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner övriga ingredienser. Fördela knäcksmeten över klyftorna.

Grädda mitt i ugnen 175° i 30-35 min

*

Servera med tex. vaniljglass eller hemgjord vaniljvisp

På denna bilden har vi börjat skala äpple och sedan ska vi skiva dem i tunna klyftor

När äppelklyftorna är skivade så rör man snabbt ihop ett knäckigt täcke

Här har äppelpajen toppats med knäcksmeten och är redo att hoppa in i ugnen tills den fått fin färg (ca 30-35 min)

Mycket vaniljvisp ska det vara till äppelpajen 😀 Eller vaniljglass, det är också gott!

*

Tips! Vill du istället baka kladdkaka med knäckigt täcke så klicka på länken nedan

KLICKA HÄR så kommer du till kladdkaka med knäckigt havretäcke

HITTA I BLOGGEN

Fler recept med äpple hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

4 svar till “Knäckig äppelpaj

  1. Therese Fagrell skriver:

    Äppelpajen ser super god ut. Jag har precis sagt in min i ugnen. Ska bli gott till em kaffet plus min hemgjorda vaniljvisp mm mm.

    1. Madame Edith skriver:

      Hej Therese, vad kul att du testat receptet på knäckig äppelpaj. Hoppas att du tyckte om den. KRAM

  2. Ann-Christin skriver:

    Jättegod äpplekaka och så lättgjord! Tack!

    1. Madame Edith skriver:

      Vad kul att du tyckte om den Ann-Christin 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »