Ediths bästa

Flämtande uttern

Idag ska ni få ett recept på en helt galet god kycklinggratäng som ni bara måste testa i helgen. Flämtande uttern heter kycklinggratängen som jag vill tipsa er om. Det var min mamma som berättade för mig om denna gratängen som skulle vara både god och smidig, jag lade receptet på hög i min receptsamling och idag har jag äntligen testat. Åh, jösses säger jag bara! Missa inte detta genom att lägga receptet på hög som jag gjorde och därmed nästa glämma bort det, för det här är riktigt gott!! Receptet åker raka vägen in i EDITHS BÄSTA och jag har nu en ny favorit bland alla kycklingrecept 😀

Denna kycklinggratäng som har det tokiga namnet flämtande uttern ger ca 3 port

*

Recept

1 grillad kyckling

Salt/vitpeppar

1 röd paprika

1 konserv minimajs

1 msk strösocker

3 dl vispgrädde

2 vitlöksklyftor

1 dl mango chutney

1 tsk curry

1,5 tsk sambal oelek

*

Gör så här:

Bena ur och dela grillad kyckling i bitar. Lägg i ugnsform. Salta/peppra.

Strimla paprika. Bryn paprika och minimajs i strösocker några minuter. Fördela över kycklingen.

Vispa grädde. Rör ner pressad vitlök, mango chutney, curry och sambal oelek i grädden.

Bred ut över hela kycklinggratängen. Tillaga mitt i ugnen 225° i ca 25 min.

*

Servera flämtande uttern med tex. jasminris och grönsaker

*

Följ mig gärna i sociala medier – Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

På denna bilden ser ni den butiksgrillade kycklingen som jag har benat ur och delat i bitar. Över det har jag lagt paprika och minimajs som jag först har brynt i socker. Hoppa inte över det! Sockret är en viktig del av att det blir så alldeles fantastiskt gott.

Grädden är uppvispad med elvisp och sedan har jag rört ner vitlök, mango chutney, curry och sambal oelek

Sedan toppar man hela kycklingrätten med gräddblandningen (Tips! Den grillade kycklingen kan man byta ut mot tre kycklingfiléer delade i bitar. Bryn i så fall kycklingfilébitarna i lite smör innan den läggs i gratängformen)

Och här är några bilder på den färdiga maten. Redo för provsmakning…

Alltså det är så gott! Så det här MÅSTE ni bara testa, ett säkert kort på en middagsbjudning

*

Tips! Som dessert vill jag tipsa er om att göra en enkel och supergod daimmousse

KLICKA HÄR så kommer ni till recept på daimmousse

*

HITTA I BLOGGEN

Fler recept med kyckling hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

4 svar till “Flämtande uttern

  1. Birgitta skriver:

    Åh så många härliga recept på äppelkakor och pajer!! Vi har ett gammalt äppelträd med fantastiskt goda och fina IngridMarie och nu måste jag ju bara prova några av dina smaskiga recept. Kul att kunna använda ”egna” äpplen både till bakning och äppelmos m.m. Gjorde faktiskt en jättegod äppelmarmelad förra året. Även kycklingrätten ska lagas till helgen när jag och en väninna ska laga middag ihop hos henne (maken har ”spelhåla” här hemma då). Tack snälla för alla inspirerande recept, och grattis till lillkillen! Kram

    1. Madame Edith skriver:

      Tack snälla Birgitta för grattishälsning 😀 Och vad kul att du kommer att testa några recept här från bloggen. Ingrid Marie är ju en helt underbar äppelsort, en av mina favoriter. Lyxigt med eget äppelträd att plocka ifrån. Hoppas att ni kommer att tycka om kycklingrätten. Stor kram!

  2. Catarina skriver:

    Hej,
    Flämtande Uttern är en klar favorit hemma hos oss 🙂

    1. Madame Edith skriver:

      Visst är det gott!! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »