Mat - Pannkaka

Ugnspannkaka

Idag blir det ugnspannkaka när barnen kommer hem från skolan. Ugnspannkaka eller tjockpannkaka det är samma sak. Med en liten kille på drygt 4 veckor i familjen så finns det inte riktigt tid till att stå och steka ett lass med vanliga tunna pannkakor och då är det ju verkligen perfekt att göra en stor pannkaka i ugnen istället. Väldigt gott och kräver minsta möjliga arbetsinsats. Idag gör vi det extra festligt med vaniljsocker i smeten och vispad grädde och sylt som tillbehör.

Recept

4 ägg

4 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker (kan uteslutas)

4+4 dl mjölk

0,5 tsk salt

*

Vispa ihop äggen med vetemjöl, vaniljsocker och 4 dl mjölk.

När smeten är helt slät vispar du i salt och ytterligare 4 dl mjölk.

Grädda i smord ugnsplåt 30×40 cm. Mitt i ugnen 225° i ca 20 min

*

Servera med tex. vispad grädde och sylt

På denna bilden ser ni den färdiga smeten. Idag ska vi äta sylt och grädde till ugnspannkakan så vi vispade även i lite vaniljsocker. Vill man inte söta pannkakan så går det bra att hoppa över vaniljsocker.

Nu är den gräddad och klar. När pannkakan svalnat lite är det dags för ett smakprov.

Med grädde och sylt till tjockpannkaka så smakar det nästan som våfflor hälsar en av mina tjejer. Tips! Vill ni istället göra fläskpannkaka med bacon och servera med lingonsylt och rårivna morötter så KLICKA HÄR

*

HITTA I BLOGGEN

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »