Bröd - Övrigt

Tekakor bakade på gröt

Detta recept ger ca 15 st tekakor
*
Recept
2 dl havregryn
5 dl vatten
50 g smör
0,5 dl ljus sirap
2 tsk salt
50 g jäst
ca 9 dl rågsikt
*
Gör så här:
Koka ihop havregryn med 3 dl vatten. Rör mycket och koka på medelvärme i ca 3 min.
Låt smöret smälta ner i den heta gröten. Blanda ner sirap, salt och 2 dl kallt vatten. Låt svalna till fingervarmt = 37°
Rör ut jästen med lite grötblandning. Tillsätt resten av blandningen. Arbeta in mjöl tills degen släpper bunkens kanter.
Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min. Knåda degen lätt på mjölat bakbord.
Arbeta ut ca 15 st bullar. Platta till bullarna till 1 cm tjocka tekakor. Nagga.
Låt jäsa på 2 ugnsplåtar under bakduk i 30 min. Grädda mitt i ugnen 225° i 8-10 min.

Denna gången blev tekakorna lite buckliga för jag missade att nagga dem innan sista jäsningen. Naggade gjorde jag strax innan de hoppade in i ugnen. Riktigt saftiga och goda tekakor blir det med gröt i degen.

*

HITTA I BLOGGEN

Fler bröd i kategorin övrigt hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »