Bröd - Övrigt

Ostbröd som tekakor

Idag har jag och Ludwig bakat ostbröd som vi formade som tekakor Ni som har kikat in på min instastory under dagen fick en liten smygtitt på brödet innan det hamnade här på bloggen. Just nu lägger jag upp flera inlägg per dag på instastory för jag tycker helt enkelt att det är ett roligt sätt att nå ut till er. Enkelt och lätt att visa lite från min vardag. Bilderna visas i 24 timmar, sedan försvinner de. Klicka på min profilbild på Instagram så ser ni bilderna (sök efter @madameedithblogg) Och självklart är det kul om ni väljer att följa mig på Instagram med.

Detta recept ger ca 16 st tekakor med ostsmak

*

Recept

125 g smör

5 dl vatten

50 g jäst

200 g riven ost

1 tsk salt

1 msk strösocker

ca 12 dl vetemjöl

Topping: Ägg och valfri mängd riven ost

*

Gör så här:

Smält smör. Tillsätt vatten. Värm till fingervarmt (37°) Rör ut jästen med lite av blandningen.

Arbeta in resten av blandningen och övriga ingredienser. Låt jäsa i bunken under bakduk i 30 min.

Forma till 16 st tekakor. Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Strö på riven ost.

Grädda mitt i ugnen 225° i ca 12 min.

Ludwig visar degen som har fått jäsa i bunken en halvtimme. De gula bitarna är den rivna osten. Använd stark eller mild ost efter hur mycket ostsmak ni vill ha på tekakorna.Här har vi arbetat ut tekakorna och lagt dem på ugnsplåtar. Dags för en andra jäsning. Behöver era plåtar bakplåtspapper så använder ni det.

Innan bröden gräddas så penslas dem med uppvispat ägg och toppas med riven ost.

Nu är ostbröden gräddade och klara. Supergoda och saftiga! Hoppas att ni vill testa ♥

*

HITTA I BLOGGEN

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »