godis

Chokladkola med ingefära

Jag fick syn på ett recept i veckans annonsblad från mataffären. Chokladkola med ingefära. Ingefära i kola har jag inte testat innan så jag blev sugen på att prova. I receptet stod det finriven färsk ingefära men jag hade ett paket med frusen hemma så jag använde det. Det blev supergott!! Koktiden ändrade jag på, det är den tiden som står i detta receptet som jag har använt. Kolan blir perfekt då. Receptet kommer här:

Det blir ca 40 st chokladkolor – Tips! Använd pizzaskärare när du skär kolan

*

Recept

100 g smör

3,5 dl strösocker

2 dl vispgrädde

1 dl ljus sirap

4 msk kakao

2 msk riven ingefära

*

Gör så här:

Smält smör i en tjockbottnad kastrull eller gjutjärnsstekpanna. Rör ner de övriga ingredienserna.

Koka ihop allt. Sänk värmen till medelsvag. Koka till 120° (Rör då och då) Saknas termometer – Gör kulprovet.

Kulprovet = Droppa lite smet i kallt vatten. Stelnar den och går att rulla till en kula är smeten färdigkokt.

Häll smeten i pappersklädd form ca 20×30 cm. Låt svalna i tex. kylen. Skär i valfria bitar.

Klä ev. in kolan i smörgåspapper. Förvara i kyl eller frys. (tina frysta kolor innan servering)

*
För fler recept! Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)
*
Nedan hittar ni en länk till en supergod smörkola som också är enkel att göra

Vid frågor lämna en kommentar eller kontakta mig (Madeleine) via mail [email protected]

*

HITTA I BLOGGEN

Mer godis hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »