Mat - Pasta

Pasta med tonfisksås

Denna veckan har mitt recept på tonfisk i currysås skjutit i höjden. Kanske inte så konstigt när nästan varenda matbutik har extrapris på tonfisk nu i januari. Tonfisk är billigt och så här efter jul och nyår vill många lägga mindre pengar på mat, då är det ju perfekt. Gott är det också så här ska ni få ytterligare en av mina favoriträtter med tonfisk. Pasta med tonfisksås 😛 Supergott med få ingredienser och väldigt lätt att tillaga.

Tonfisksåsen ger ca 5 port så börja med att koka 5 portioner pasta

*

Recept

1 dl vatten

1 fiskbuljongtärning

2 dl vispgrädde

2 dl creme fraiche 34%

0,5 dl hackad gräslök

0,5 dl hackad dill

2 burkar tonfisk

ca 0,5 msk citronpeppar

Salt

*

Gör så här:

Lös upp buljongtärningen i 1 dl hett vatten. Rör i vispgrädde, creme fraiche, gräslök och dill.

Blanda ner avrunnen tonfisk. Smaka av med citronpeppar och salt. Låt småputtra tills pastan är klar.

För tjockare sås: Vispa med en gaffel ihop 1 msk vetemjöl och 0,5 dl vatten (redning) Rör ner valfri mängd redning i den heta såsen tills den är lagom tjock.

*

Servering: Pasta, tonfisksås, sallad och tex. fröknäcke

*

För fler recept! Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

De båda burkarna med tonfisk är öppna och jag har hällt av vattnet.

Tonfisksåsen har småputtrat i kastrullen tills pastan blivit klar. Dags för servering!

Detta är en supergod tonfiskpasta som ni MÅSTE testa. Jag har strött på lite extra citronpeppar på maten också bara för att det är så gott! Får ni tonfisksås över så passa på att göra varma mackor av den eller använd som fyllning i en baguette. Det är också supergott!

Vid frågor! Lämna en kommentar eller kontakta mig (Madeleine) via mail [email protected]

*

HITTA I BLOGGEN

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »