Bröd - Frallor

Sesambullar

Receptet ger ca 15 st sesambullar ( sesamsnurror )

*

Recept

2 dl vatten

25 g jäst

25 g smör

1 tsk strösocker

0,5 tsk salt

1 dl grahamsmjöl

ca 4 dl vetemjöl

Fyllning: 50 g rumsvarmt smör, 1,5 msk sesamfrön

Topping: Ägg och sesamfrön

*

Gör så här:

Värm vatten till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt smöret delat i bitar och arbeta ihop till en deg med övriga ingredienser.

Jäs degen i bunken under bakduk i 15 min. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Kavala ut en rektangel i storlek som en ugnsplåt (30×40 cm)

Bred på smör. Strö på sesamfrön. Rulla ihop på långsidan. Skär i 2 cm bitar. Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Strö på sesamfrön.

Grädda mitt i ugnen 225° i 10-12 min

*

För fler recept! Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Här har jag kavlat ut degen. Prickarna som ni ser är grahamsmjöl

Sesambullarna har jäst klart. Toppats med uppvispat ägg och sesamfrön

Här har sesambullarna gräddats tills fin färg. Bullarna passar bra att servera som tillbehör till mat. På bilden är det Ludwig som håller i fatet.

Vid frågor! Lämna en kommentar eller kontakta mig (Madeleine) via mail [email protected]

*

HITTA I BLOGGEN

Fler bröd i kategorin övrigt hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »