Mat - Köttfärs

Färskaka

En supergod och riktigt enkel middag med köttfärs – Färskaka (5-6 bitar)

*

Recept

1 ägg

1 dl havregryn

1,5 dl vatten

0,5 msk salt

2 krm vitpeppar

3 msk mixad gul lök

2 msk potatismöl

600 g blandfärs

Topping: Skivad tomat och riven ost

*

Gör så här:

Rör ihop allt utom blandfärs. Låt svälla i 10 min. Blanda ihop med färsen.

Tryck ut i en smord ugnsform ca 20×15 cm. Ställ in mitt i ugnen 200° i 20 min.

Efter 20 min – Tag ut formen – Höj ugnen till 225°

Täck färskakan med valfri mängd skivad tomat och riven ost. Tillaga klart i ugnen 225° i ca 20 min.

*

Servera med tex. grönsaker, kokt potatis och gräddsås eller potatismos (hemlagat eller pulvermos)

*

För fler recept Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Denna gången toppade jag färskakan med tomatskivor som jag hade i frysen. När jag fryser in skivad tomat så styckfryser jag skivorna några timmar på ett bakplåtspapper sedan packar jag dem i påsar. Perfekt att använda frusen tomat till färskaka och gratänger.

Här har jag tryckt ut köttfärsen i smord ugnsform och toppat med tomatskivor (frysta och färska går lika bra) och riven ost. Mängd efter tycke.

Färskaka är supersmidigt och supergott (!!!)

Denna gången åt vi potatismos, babyspenat och paprika till köttfärskakan och över moset toppade vi med lite frusen persilja. Sås tycker jag inte behövs när man serverar med mos

*

Nedan hittar ni min och barnens favoriträtt med falukorv – Recept i länken

KLICKA HÄR så kommer ni till ostfylld panerad falukorv

Vid frågor! Lämna en kommentar eller kontakta mig (Madeleine) via mail [email protected]

*

HITTA I BLOGGEN

Fler recept med köttfärs hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

*

( Denna bilden är från ett tidigare inlägg där jag också tipsade om färskaka )

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »