Mat - Kyckling

Currykyckling

Curry visst är det gott! En stor favorit hemma hos oss är tonfiskcurry men även kycklingcurry är alldeles fantastiskt gott. Kyckling i en currysås serverad med pasta och grönsaker det blir mitt tips till er idag.

Denna kycklingrätt ger ca 5 portioner

*

Recept

4 kycklingfiléer

1 msk curry

2 vitlöksklyftor

Salt/vitpeppar

2 dl vatten

1 buljongtärning kyckling

1 dl vispgrädde

2 dl creme fraiche 34%

Paprikapulver

Redning: vetemjöl och vatten

*

Gör så här:

Dela kycklingfiléerna i bitar. Fräs i smör. Tillsätt curry. Pressa ner vitlök. Salta och peppra.

Häll på vatten. Hetta upp. Låt buljongtärningen smälta. Rör ner vispgrädde och creme fraiche. Låt såsen småkoka.

Vispa ihop lite vetemjöl och vatten till en redning (ca 1 msk vetemjöl och 2 msk vatten) Häll ner valfri mängd redning i såsen tills den får önskad konsistens.

När kycklingen är helt klar. Smaka av med salt, vitpeppar och paprikapulver. Servera med pasta och grönsaker.

Kycklingen är delad i bitar. Jag har fräst dem i smör och blandar nu ner 1 msk curry i kycklingen. 1 msk curry ger mycket currysmak, vill man ha mindre smak av curry så tar man lite mindre.

Curry ger ju en härligt gul färg, vill man ha ännu mer gul färg på denna kycklingrätten så kan man även tillsätta lite gurkmeja den ger mycket färg utan att smaka särskilt mycket. Jag kom på ett till tips med curry som finns här på bloggen. KLICKA HÄR så kommer ni till det receptet

Följ mig gärna i sociala medier – Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

*

HITTA I BLOGGEN

Fler recept med kyckling hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »