Sött - Kladdkakor -

Kladdig kladdkaka

 

Om ni letar efter recept på den kladdigaste kladdkakan så kommer det här. Jag gräddar oftast kladdkaka på låg temperatur, 150° då kan man vara säker på att den blir kladdig tycker jag. Vill man att den ska vara så kladdig som på bilden och nästan lite som en smet i mitten så serverar man kladdkakan medan den fortfarande är ljummen. Här hemma är det barnens favorit att göra så, jag själv tycker att den blir helt perfekt när den är kylskåpskall. Att den tex. stått i kylskåp och stelnat under natten, då tycker jag att man får den perfekta kladdkakan men det är ju en smaksak. Denna gången gjorde vi som barnen ville och åt den superkladdig 😀

Kladdkaka
125 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
*
Gör så här:
Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner övriga ingredienser och smöret.
Grädda i smord springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen 150° i 30 min.
Låt svalna i formen tills önskad konsistens. Ställ in i frysen eller kylen om du vill skynda på.

Han är populär i familjen, våran lille Oscar. Här är han tillsammans med storasyster Fanny

För fler recept Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

*

HITTA I BLOGGEN

Fler kladdkakor hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »