Personligt

Melwin på prao

Lyxmat mitt i veckan. Detta blev jag bjuden på då jag hade min älskade Melwin på prao hos mig. Melwin går i trean och de skulle ut i arbetslivet för en dag. Gärna hos någon förälder. Det är ju ingen hemlighet att jag driver bloggen i eget företag, jag fakturerar för de annonser som finns på bloggen. Och för att kunna fakturera för annonser så gäller det att skapa ett innehåll som genererar besökare. Det blev Melwins uppdrag när han praoade hos mig. Att skapa ett intressant innehåll med god mat, mat är ju min röda tråd här i bloggen. Här ska ni få se vad han lagade.

Lax bestämde vi tillsammans att han (med lite hjälp) skulle laga. Vi båda älskar lax och så är det ju lätt att lyckas med. Perfekt när man är 10 år och ska laga maten själv. Till laxen gjorde han ugnsbakade potatishalvor. Även det är lätt att göra.

Här har han hällt upp den goda fisksåsen på min tallrik. Recept på fisksås finns HÄR. Istället för bara gräslök i såsen så valde han att ta lite hackad dill också. Gott!

Laxfiléerna är kryddade med salt, vitpeppar och citronpeppar. Tillagade mitt i ugnen 200° i 12-14 min

Så här snyggt upplägg blev det och så galet gott. Typ det godaste man kan tänka sig!

Och så kom han själv på att han ville baka något också 😀

Av en prickig banan (och några andra ingredienser) så bakade Melwin en plåt med bananmuffins

Så fina och saftiga blev dem. Receptet är ett välbesökt recept här på bloggen, många är ni som har provat att baka dessa muffins och vill ni ha receptet igen så KLICKA HÄR

Nu säger jag kram och god natt!

4 svar till “Melwin på prao

 1. Barbro skriver:

  Vilken duktig grabb du har-får gärna komma hem till mej nån dag och laga det goda som ni åt.
  Ha en fortsatt bra tisdagskväll / kram på er alla.

  1. Madame Edith skriver:

   Tack Barbro 😀 Ja, han blev så nöjd och glad själv också. Hoppas att han blir sugen på att vara med fler gånger i köket. Fin kväll till dig med.

 2. Anna skriver:

  Men wow vad duktigt! Och så gott! Nu blev jag sugen på lax. 😀

  1. Madame Edith skriver:

   Superduktig och han var så nöjd själv med resultatet, visst är det gott med lax 😀 Enkelt att tillaga men känns ändå lyxigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »