Skolavslutning

 

Igår hade Tilde och Fanny skolavslutning, Tilde slutade 8:an och Fanny slutade 7:an. Melwin har också haft skolavsluting, han slutade 3:an. Bilderna i detta inlägget kommer från Melwins avslutning. Här kommer barnen från flera olika klasser in på ett långt led, de är på väg ner mot scenen för att sätta sig på bänkarna som finns utställda allra längst fram precis framför scenen. Det var en ganska kall skolavslutning detta året.

Här kikar Melwin fram ur ledet när han går förbi mig. Han går bakom flickan med det långa fina håret.

Mycket folk har samlats. Föräldrar, syskon, släkt och vänner som vill fira in sommarlovet med barnen. På scenen håller rektorn tal.

Precis i mitten av denna bilden ser ni Melwin. Han har en blå stickad tröja. Känner ni kanske igen er när ni ser bilderna? Detta är samma ställe som Tilde konfirmerade sig på. En väldigt vacker plats här i vårat lilla samhälle.

Här har vi Ludwig. Han har hoppat upp på en stor sten. Nästa år kommer han också vara med som skolbarn på avslutingen för till hösten börjar han ju förskoleklass. Idag fick han se fröken som han kommer att ha till hösten, det tyckte han var kul.

Och så var ju Oscar med så klart. Nöjd och glad under ungefär halva skolavslutingen sedan tröttnade han på att sitta i vagnen och ville röra på sig istället. Här står han själv men håller sig i vagnen för att inte trilla. Efter skolavslutningen blev det tårtkalas hos mormor, det tyckte vi alla var smaskens 😀

Rabarberkräm

Rabarberkräm (2-3 port)

*

Recept

250 g rabarber

2 dl vatten

0,5 dl strösocker

1 msk potatismjöl + 2 msk vatten

*

Gör så här:

Skär rabarber i bitar (ca 2 cm) Koka upp vatten och strösocker. Lägg i rabarberbitarna. Koka tills rabarbern delar sig, ca 4 min.

Rör ihop potatismjöl och vatten. Häll med en fin stråle ner blandningen i rabarberkrämen och koka upp. Rör. När det börjar bubbla är krämen klar. Servera med mjölk.

*

Här kommer fler bilder

Späda rabarber behöver inte skalas utan kan enkelt sköljas och delas i bitar.

Här har vattnet och strösockret kokat upp. Rabarberbitarna ska nu kokas sönder i sockerblandningen.

Potatismjöl och lite vatten har rörts ihop till en redning som har kokats ihop med krämen. Det är det som ger krämen rätt konsistens. Servera rabarberkräm med mjölk. Mums!

Jag avslutar mitt inlägg om rabarberkräm med en bild på en glad kille. Här är Melwin påväg med morfar på motorcykeln, det är lycka när man är 10 år 😀

Tips! Världens godaste rabarberpaj hittar ni HÄR

Bal Jönköping 2018

Gokväll! Idag har vi varit och tittat på alla fina studenter som skulle gå på bal på Stora Hotellet i Jönköping. Så fina allihop och vilka bilar!!! Bilen på denna bilden var Fannys favorit.

Och min med 😀

Många fina klänningar fick vi se.

Och kolla vem som kommer i denna fina bilen. Det är min pappa som kör.

Wilma sitter där bak. Det är våran äldsta tjej som tar studenten och är på väg till studentbalen.

Wilma och hennes Kevin har klivit ur bilen. Röda mattan är utrullad och många står runt om och tittar.

Jag var i god tid och väntade på studenterna så att jag skulle få en bra plats för att kunna fota. Ett minne för livet. Här lyckades jag få en närbild på det fina paret,

Fin i håret och en röd vacker klänning med en bar rygg. Det glittrar om banden på klänningen.

Alla balgästerna gick ett varv runt så att alla fick se de fina kläderna. Solen sken och mycket folk hade samlats.

Wilmas nära vän och hennes kavaljer anlände i limousine

Här har de stigit ur limousinen. Alltså vilken känsla! Limousine åker man inte varje dag. Ni ser ju hur glada de är 😀

En tjej med blått hår. Tufft och modigt tycker jag.

Allra sist kom några balgäster med häst och vagn. Så vackert. Det var feststämning i hela Jönköping City idag, var någon av er också där? Nu säger jag kram och God Natt!

Köttbullar med tomatsås

Hej hej! Hoppas att ni har det bra i värmen. Idag tänkte jag tipsa er om något gott som vi åt till middag idag. Köttbullar med tomatsås som vi åt tillsammans med färsk tagliatelle. Och så sallad och hembakat bröd, mycket gott blev det så här under har jag skrivit ihop receptet på maten vi lagade. Varsågoda, receptet kommer här:

Recept på vitkålssalladen hittar ni HÄR (den går bra att göra dagen innan servering)

Recept på brödet hittar ni HÄR (sätt brödet på jäsning innan ni börjar med maten)

*

Köttbullar och tomatsås

(4-5 port)

Köttbullar

1 ägg
1,5 dl vatten
1 dl havregryn
1,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk mixad gul lök
600 g blandfärs
Tomatsås : 1 konserv krossade tomater, 1 vitlöksklyfta och 0,5 tsk strösocker.
Fryst basilika, torkad oregano, salt och vitpeppar
 *
Gör så här:
Köttbullar : Rör ihop allt utom blandfärs. Låt svälla i 10 min. Arbeta in blandfärsen. Forma till köttbullar.
Stek köttbullarna i smör. ( håll ev. köttbullarna varma i ugnen på 125° medan du gör tomatsåsen )
Tomatsås : Häll krossade tomater i en gryta. Pressa ner vitlök. Tillsätt strösocker och övriga ingredienser, mängd efter tycke. Mixa tomatsåsen med stavmixer och värm upp.
*
Servering : Färsk pasta, köttbullar, tomatsås, sallad, vitkålssallad och bröd

Här ser ni rakt ner i grytan där tomatsåsen kokat ihop. Jag mäter inte kryddorna utan smakar mig fram. Kryddar och mixar. Smakar. Kryddar och mixar igen tills jag är nöjd. Strösocker i tomatsåsen lyfter fram tomatsmaken fint tycker jag. Basilika använder jag fryst men självklart kan man ta färsk istället om man har det hemma. Oregano använder jag torkad, det har jag alltid en storpack av i kryddhyllan, det är gott till så mycket. Färsk pasta passar extra bra till tomatsås så använd gärna det, det går ju dessutom väldigt snabbt att tillaga.

För fler recept Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

*

HITTA I BLOGGEN

Fler recept med köttfärs hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Rabarbermuffins

Saftiga och lättbakade rabarbermuffins (ca 16 st)

*

Recept

125 g rumsvarmt smör

2,5 dl strösocker

3 ägg

2,5 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

ca 3 dl rabarber

ev. 1-2 msk strösocker (om rabarbern är väldigt sur, går bra att hoppa över)

*

Gör så här:

Elvispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten.

Skär rabarber i ca 1 cm bitar (späda rabarber behöver inte skalas) Vänd bitarna i strösocker om så önskas. Arbeta sedan in dem i smeten.

Fördela den tjocka smeten i ca 16 normalstora muffinsformar. Grädda mitt i ugnen 200° i 15-17 min

*

Tips! Mitt allra bästa recept på rabarberpaj hittar ni HÄR

Här ser ni hur tjock muffinssmeten ska vara. Inte lös och rinnig utan fast och kletig som på bilden. Att smeten får denna konsistensen beror på att man använder rumsvarmt smör i smeten, smöret ska alltså inte smältas. Använd gärna muffinsplåt vid gräddningen. Lycka till med muffinsbaket alla som tänker testa detta receptet 😀

För fler recept Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

*

HITTA I BLOGGEN

Fler recept på muffins hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Translate »