Era bästa tips till nyår

Potatisrosor är hur enkelt som helst att göra – KLICKA HÄR för beskrivning

Gokväll från oss! Jag har inte hunnit tipsa er om recept till Nyår än, det krävs att jag gräver runt bland mina recept och då upptäcker jag alltid saker som måste fixas efter bloggflytten. Tiden räcker inte till för det just nu när Oscar är vaken allt mer. Så denna gången tänkte jag lyfta fram de mest besökta recepten här på bloggen just nu. Jag tar helt enkelt hjälp av er, ni med era sökningar får bestämma hur årets nyårstips ser ut. Här kommer de mest populära recepten under denna veckan:

Pestokyckling – KLICKA HÄR

Key lime pie – KLICKA HÄR

Flämtande uttern – KLICKA HÄR

Pizzasallad – KLICKA HÄR

Chunky monkey kladdkaka – KLICKA HÄR

Kladdkaka med kinapuffstäcke – KLICKA HÄR

Fläskytterfilé i sambalsås – KLICKA HÄR

Baguetter – KLICKA HÄR

Grillkryddad klyftpotatis – KLICKA HÄR

Smördegsinbakad köttfärsrulle – KLICKA HÄR

Jappmousse – KLICKA HÄR

Vit chokladkräm – KLICKA HÄR

*

Flera av dessa recept som jag lyft fram genom att kolla på bloggstatistiken hade jag med all säkerhet valt ut själv också om jag hade satt ihop ett eget inlägg om nyårstips 😀 Potatisrosorna och den vita chokladkrämen är alltid populära vid nyår och flämtande uttern blev ett av mina mest besökta recept från den dagen att jag bloggade om det. Jag saknar lax här bland tipsen, det är inte så många som letar efter laxrecept just nu. Det är mest recept på kyckling men för er som vill göra något gott med lax till nyår hittar mina laxrecept HÄR

Hoppas att ni hittar något gott som ni vill testa ♥

Skinksås med kassler

Hej! Med bebis i familjen och 5 jullovslediga barn är det svårt att få tiden att räcka till. Ja, Ludwig 5 år går ju inte på förskolan längre men vi säger att han har jullov också. Därför har det varit glest mellan inläggen här på bloggen men idag ska ni få ett nytt recept. Pasta med skinksås. Jag har använt kassler i min skinksås men har ni julskinka hemma så kan ni använda det. Lättlagat är det som de flesta av mina recept 😀

Denna pastarätt räcker till ca 4 port.

*

Recept

2 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning

2 dl creme fraiche

1 dl vispgrädde

0,5 dl hackad persilja

1 vitlöksklyfta

400 g tärnad kassler

2 dl riven ost

*

Gör så här:

Koka upp vattnet. Lös upp buljongtärningen i vattnet. Rör i creme fraiche, vispgrädde och persilja. Pressa ner vitlök.

Blanda ner tärnad kassler. Låt småputtra en stund. Tag bort från värmen. Rör ner osten så den smälter.

(Salta och peppra om så önskas) Servera med pasta och grönsaker.

*

För fler recept! Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Osten har smält ner i pastasåsen och den är klar att serveras

Under pastan har jag lagt ut ett lager med babyspenat. Det är fint och gott!

Babyspenat, pasta och överst skinksåsen eller kasslersås som man också kan kalla den. MUMS

Vid frågor! Lämna en kommentar eller kontakta mig (Madeleine) via mail [email protected]

Jul

Här har jag satt ihop några favoritrecept med temat JUL

Recepten hittar ni i länkarna nedan. Ordningen på länkarna gäller för bilderna uppifrån och ner. Vänster till höger.

RECEPT

After Eight kladdkaka

Smörkola

Chokladkola

Wienernougat

Mjuk pepparkaka

Nutellacrisp

Recept

Saftiga saffransbullar

Fudge

Kladdkaka med polkagrisar

Skurna pepparkakor

Trillingnöt

Rocky road fudge

Recept

Kolaformar

Kexchoklad

After Eight tryffel

Jordnötsfudge

Kolapaj

Äppelpaj med pepparkakskrydda

Recept

Pollyfudge

Mariannetryffel

Ugnsomelett

Janssons frestelse

After Eight mousse

Krispigt julgodis

Recept

Kanelkola

Saffransgifflar

Bountybollar

Godis med marshmallows

Vit chokladtryffel med lakritskross

Pepparkakssnittar

*

För fler recept! Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Ugnsomelett

Ugnsomelett är ett absolut måste på julbordet tycker jag – Denna omeletten gör jag varje jul

Receptet är lagom för en normalstor gratängform. Ta receptet gånger två så räcker det till en långpanna.

*

Omelett

1,5 msk vetemjöl

1+5 dl mjölk

5 ägg

1 tsk salt

*

Gör så här:

Vispa ihop vetemjöl med 1 dl mjölk (till en redning) Koka upp 5 dl mjölk under omrörning. Drag kastrullen från värmen.

Blanda ner redningen i den varma mjölken. Koka upp igen under omrörning. VIKTIGT, hoppa inte över!

Låt svalna. Vipa ner ett ägg i taget. Tillsätt salt. Grädda omeletten i smord ugnsform. Mitt i ugnen 200° i ca 25 min.

*

Räkstuvning

2 dl mjölk

3 dl vispgrädde

Maizena redning

ca 1 dl hackad dill

Salt/vitpeppar

ca 3 dl skalade räkor

*

Gör så här:

Koka upp mjölk och vispgrädde under omrörning. Rör ner maizena redning tills önskad konsistens.

Rör ner dill. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt stuvningen vila utan omrörning tills omeletten är klar.

Blanda ner räkorna i stuvningen precis innan servering. Eller lägg på räkorna när stuvningen hällts ut på omeletten.

Vill ni göra champinjonstuvning istället – KLICKA HÄR

*

På bilden ser ni även köttbullar med kryddpeppar – RECEPT HÄR

*

Nedan ser ni en av de godaste tårtor jag vet – After Eight tårta – RECEPT HÄR

För fler recept! Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

*

HITTA I BLOGGEN

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Enklaste julgodiset

Nu ska ni få ett riktigt enkelt tips på julgodis som är supergott! Vit choklad som blandas med cornflakes och russin, enklare kan det knappast bli. Perfekt som ett sista minuten godis eller om man inte vill lägga så mycket tid och energi på att göra julgodis tänker jag. Hur många bitar det blir beror på hur stora man gör dem. Beskrivningen kommer här:

Supergoda krispiga chokladbitar – Passar som julgodis eller påskgodis

*

Recept

200 g vit choklad

3 dl cornflakes

1 dl russin

*

Gör så här:

Bryt vit choklad i bitar. Smält över vattenbad. Rör ihop chokladen med cornflakes och russin.

Klicka ut valfria stora bitar på bakplåtspapper. Låt stelna i kylen.

*

För fler recept! Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Här har jag hackat vit choklad grovt. Nu ska det smälta över vattenbad.

Chokladen har smält och allt är blandat. Små högare av godiset klickas ut på bakplåtspappret.

Julgodiset har stelnat. Dags att provsmaka. Det är gott!!!

*

Nedan hittar ni ett till recept med vit choklad – Klicka på länken

KLICKA HÄR så kommer ni till recept på vit chokladkräm

Vid frågor lämna en kommentar eller kontakta mig (Madeleine) via mail [email protected]

*

HITTA I BLOGGEN

Mer godis hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Translate »