Pasta med kyckling och pesto

Jamen nu är det väl ändå dags för ett nytt recept! Superenkel och smidig pasta med kyckling och pesto blir det denna gången. Den är så krämig och god med lagom mycket smak av pesto så jag är ganska säker på att flera av er kommer att få denna kycklingrätten som en favorit. Lämna gärna en kommentar och berätta vad ni tyckte om ni testar. Receptet ger ca 5 portioner pastakyckling och kommer här:

OBS! Denna kycklingrätt blandas med ca 5 portioner kokt pasta

*

Recept

1 kg kycklingfiléer

Salt/vitpeppar

1 röd paprika

1 dl vatten

1 buljongtärning kyckling

2 dl vispgrädde

3 dl creme fraiche 34%

130 g grön pesto

*

Gör så här:

Dela varje kycklingfilé i ca 8 bitar. Bryn i smör. Salta och peppra. Lägg över på ett fat.

Tärna paprika. Fräs något mjuk i smör. Häll på vatten. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet.

Rör ner vispgrädde, creme fraiche och pesto. Lägg i kycklingen.

Låt småputtra under lock tills kycklingen är helt klar. Smaka av med salt/peppar. Blanda med pasta.

När kycklingen småputtrat en stund på medelvärme i såsen så delar du en stor kycklingbit för att kolla att kycklingen är helt klar.

Blanda sedan kycklingen och pestosåsen med den kokta pastan. Denna gången serverade jag strimlad savoykål och tomater till och det gick hem hos hela familjen. Kål är ju en favorit hos oss 😀

Tips! Till kaffet efter maten vill jag tipsa er om nougatrutor 😛 De är supergoda och kräver endast 10 minuter arbetsinsats. Receptet på nougatrutor hittar ni HÄR

*

HITTA I BLOGGEN

Fler recept med kyckling hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Kassler med mozzarella och dragonsås

Idag ska ni få ett riktigt gott middagstips med kassler som jag hoppas att några av er blir sugna på att testa. Ni börjar bli många som kikar in här på nya sidan och jag hoppas att ni känner att det har blivit lättare att hitta bland recepten nu när jag avslutar varje receptinlägg med länkar. Klicka på länkarna under recepten så hittar ni mina receptregister. Jag har fått många mail som handlar just om hur man hittar recepten, det har varit ett problem (det är fortfarande inte perfekt) men detta blev min lösning. (en del läsare har varit arga men de flesta har lagt fram det på ett snällt sätt och till och med tipsat mig om lite nya recept som jag kommer att testa, det tackar jag för)

Denna smidiga maträtt med kassler ger 4-5 portioner

Tips! OM kasslern är väldigt salt kan du ta något mindre mängd buljongtärning i såsen.

*

Recept

600 g kassler

2 bollar mozarella

2 tomater

Dragonsås : 3 dl creme fraiche (34%) 1 st grönsaksbuljongtärning, 2 äggulor och 1 msk torkad dragon

*

Gör så här:

Putsa och skiva kassler. Skiva mozarella och tomater. Varva skivorna i liten ugnsform.

Värm upp creme fraiche i en kastrull. Lägg i buljongtärningen. Låt smälta. Rör. Drag kastrullen åt sidan.

Låt svalna ca 1 minut. Rör ner äggulor och dragon. Koka upp igen under omrörning så dragonsåsen tjocknar.

Häll såsen på sidorna om kasslern. Gratinera mitt i ugnen 225° i ca 20 min

*

Servera med tex. jasminris och sallad

Kassler, tomater och mozzarella varvas i en liten ugnsform, tex. en brödform. Denna gången använde jag mozzarella med basilikasmak men vanlig naturell mozzarella går lika bra.

Den supergoda hemgjorda dragonsåsen klickas ut runt sidorna i formen. Efter det får kasslerrätten hoppa in i ugnen medan riset kokar klart, ca 20 min.

*

HITTA I BLOGGEN

Fler recept med kassler hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Kanelbullemuffins

Sommarlov, filmjölk med kort datum och ett stort sug efter något gott till kaffet. Det slutade med att jag och barnen bakade kanelbullemuffins till förmiddagsfikat. En perfekt muffins som bakas på ingredienser som ofta finns hemma och särskilt bra kändes det att kunna ta till vara på filmjölken som började närma sig bäst före datum. Jag har ju sagt det innan men säger det igen. Släng inte maten ni har i kylen, har ni släpat hem den se då till att den äts upp. Det är inte äckligt eller snålt det är en självklarhet tycker jag.

Receptet ger 12 st saftiga kanelbullemuffins 😛

*

Recept

100 g rumsvarmt smör

2,5 dl strösocker

2 ägg

3 dl filmjölk

4 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

Fyllning: 25 g rumsvarmt smör, 0,5 dl strösocker och 1 msk kanel.

Topping: Kanel och pärlsocker

*

Gör så här:

Vispa ihop smör och strösocker. Vispa försiktigt ner ett ägg i taget. Rör ner filmjölk.

Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten.

 Placera 12 st muffinsformar i muffinsplåt. Fyll formarna med smet till hälften. Mosa ihop fyllningen.

Fördela fyllningen i formarna över smeten. Täck med den sista smeten. Strö på valfri mängd kanel och pärlsocker.

*

Grädda mitt i ugnen 200° i ca 15 min (kolla med provsticka)

Kanelbullemuffins redo för att hoppa in i ugnen. I mitten av smeten gömmer sig fyllningen.

*

HITTA I BLOGGEN

Fler recept på muffins hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Kladdkaka med kokosbotten

Den här godingen blev jag bjuden på för ett tag sedan och det kändes verkligen som en kladdkaka som passar in här på bloggen. Till och med så mycket att jag nu har bakat den här hemma och väljer att stoppa in den i EDITHS BÄSTA 😛 Kladdkakan är enkel att baka och verkligen supergod! På bilden har jag pudrat florsocker över den strax innan servering. Gillar ni kokos precis som mig så baka denna! Receptet kommer här:

OBS! Kladdkakan bakas i 2 steg – Läs igenom receptet innan du börjar baka

*

Steg 1, Elvispa ihop 2 ägg, 1,5 dl strösocker, 50 g smör, 200 g kokos och 1 tsk vaniljsocker.

Tryck ut kokossmeten i smord springform Ø ca 24 cm.

*

Steg 2, Kladdkaka

100 g smör

2 ägg

3 dl strösocker

1,5 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

5 msk kakao

1 tsk bakpulver

*

Gör så här:

Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ihop övriga ingredienser. Blanda ner i smeten. Rör sist ner smöret. Bred ut smeten över kokosbotten.

*

Grädda långt ner i ugnen 150° i ca 35 min (anpassa tid efter hur kladdig du önskar)

Servera kladdkakan kylskåpskall med tex. vispad grädde

Först gör jag kokosbotten och trycker ut i en smord springform (steg 1)

Över kokosbotten breder jag ut kladdkakssmeten (steg 2) och gräddar sedan kladdkakan på låg värme.

Idag hade vi fikagäster och bjöd även på wienerbröd som vi köpt på vår lokala matbutik (smidigt) Kladdkakan går bra att förbereda dagen innan servering eftersom den ska serveras kylskåpskall.

*

HITTA I BLOGGEN

Fler kladdkakor hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Köttfärssås med tacosalsa

En smakrik och god köttfärssås med tacosalsa och vispgrädde (5-6 port)

*

Recept

500 g köttfärs

Salt/vitpeppar

2 vitlöksklyftor

1 burk tacosalsa

0,5 dl chilisås

0,5 dl tomatpuré

2 dl vatten

1 msk torkad oregano

0,5 msk torkad timjan

2 dl vispgrädde

*

Gör så här:

Fräs köttfärsen smulig. Salta/peppra. Pressa ner vitlök.

Rör ner de övriga ingredienserna. Låt småputtra i ca 15 min.

*

Servera med valfri pasta och sallad

*

HITTA I BLOGGEN

Fler recept med köttfärs hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Translate »