Grillsås med soltorkade tomater

En så supergod kall sås till grillat med soltorkade tomater och honung 😛
Ett topprecept i EDITHS BÄSTA
*
Recept
6 soltorkade tomater i olja
2 dl creme fraiche 34%
1 msk flytande honung
*
Gör så här:
Hacka soltorkade tomater
(hacka fint eller mellangrovt efter eget tycke)
Blanda ihop allt. Klart!

After Eight Mintchokladmousse

After Eight mintchokladmousse – En fantastiskt god dessert (6 port) Ingår i EDITHS BÄSTA
*
Recept
1+2 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
10 plattor after eight
*
Gör så här:
Koka upp 1 dl grädde under omrörning. Drag kastrullen åt sidan. Bryt choklad i bitar. 
Rör ner after eight och choklad i grädden tills det smält. Låt svalna i rumstemperatur
Vispa upp 2 dl vispgrädde. Vänd ner grädden i chokladblandningen.
(blanda väl eller blanda ojämnt så att moussen blir marmorerad)
*
Fördela ut i 6 st glas. Låt stelna i kylen 1 timme eller längre (tex över natten)
*
Toppa med tex. hyvlad choklad eller vispad grädde och After Eight

Äppelkaka med havresmulor

Supergod äppelkaka med havresmulor på toppen. Havresmulorna är smaksatta med kardemumma, godast blir det att mala sönder hela kardemummakärnor med tex. mortel. Vill man istället använda färdigmald kardemumma så går det bra med det också.
Receptet på äppelkakan kommer här:

Saftiga och riktigt goda äppelrutor toppade med smaksatta havresmulor 😀
Serveras uppskuren i ca 15 rutor eller låt gästerna skära upp sina bitar själva

*
Börja med att göra havresmulor

Smält 75 g smör. Blanda med 1 dl strösocker, 1 dl vetemjöl, 2 dl havregryn, 2 tsk vaniljsocker och 2 tsk kardemumma. Låt vila.

*
Recept
4 stora äpplen
1 msk mald kanel
1 msk strösocker
100 g smör
4 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl vetemjöl
*
Gör så här:
Skala och klyfta äpplen. Blanda klyftorna med kanel och 1 msk strösocker.
Smält smöret. Låt svalna lite. Vispa ägg, strösocker, bakpulver och vaniljsocker pösigt.
Rör ner smöret och vetemjöl. Häll smeten i pappersklädd smord ugnsform 30×20 cm.
Tryck ner äppelklyftorna. Fördela havresmulor överst.
*
Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 40 min (kolla med provsticka)
*
Låt svalna. Skär i rutor. Servera ev. med vaniljvisp

Enkel äppelpaj

Det här är en enkel och verkligen supergod äppelpaj som är lätt att göra 😀

Äppelpajen görs på få ingredienser som ofta finns hemma.
*
Recept

5 äpplen
0,5-1 dl strösocker mängd efter tycke
1 msk kanel
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
*
Gör så här:
Skala och kärna ur äpplen. Dela i bitar. Blanda med kanel och strösocker
Lägg bitarna i smord pajform. Arbeta ihop övriga ingredienser.
(Använd elvisp, matberedare eller nyp ihop degen med fingrarna)
Tryck ut degen till en eller flera platta bitar.
Lägg degbitarna som lock överst på äppelpajen.
*
Grädda mitt i ugnen i 175° tills fin färg, ca 40 min
*
Servera äppelpajen ljummen med tex. vaniljvisp

Kärleksmums

Kärleksmums dessa goda chokladrutor som jag tror att de allra flesta gillar. Det är verkligen en riktig favoritkaka från barndomen tycker jag, jag minns att den alltid fanns med på fikabordet vid kalas och att jag brukade få smaka på kanterna när mamma hade bakat den. Hon skar alltid bort lite på kanten för att få extra fina rutor och det var sådan lycka när man råkade vara i köket just då. Idag blev det en lite annorlunda variant med färskost i glasyren och jag bakade den utan kaffe som man annars brukar ha i just denna mjuka kaka Här hittar ni kärleksmums ( mockarutor ) med kaffe i glasyren
I glasyren tillsatte jag även lite flingsalt. Choklad och flingsalt är gott tillsammans. Tips! Den kombinationen passar även bra i kladdkaka med After Eight som finns här på bloggen. Recept HÄR. Chokladrutorna ( kärleksmumsen ) bakas ju i en stor långpanna och exakt hur många rutor det blir beror ju så klart på hur stora rutor man skär upp men ungefär 30 rutor brukar det bli. Receptet kommer här:
Toppa chokladrutorna med valfri mängd riven kokos
 
Steg 1, Kaka
200 g smör
2 dl mjölk
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
2,5 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
*
Gör så här:
Smält smör. Häll i mjölken. Låt svalna. Vispa ägg och strösocker pösigt
Blanda ihop vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker. Rör ner i smeten. Rör i smör och mjölk.
Grädda i pappersklädd smord/bröad djup ugnsplåt 30×40 cm. 
Mitt i ugnen 175° i ca 25 min. Låt svalna
___________________________
Steg 2, Frosting
75 g rumsvarmt smör
50 g färskost
2 dl florsocker
0,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk flingsalt
1 msk vatten
*
Gör så här:
Vispa ihop allt med elvisp. Bred ut på den avsvalnade kakan.
Strö på kokos. Skär i valfria stora rutor
Translate »