Falukorv i tacosås

Hej igen! Vill ni ha ännu ett snabblagat recept nu när det är semester? Jag tror och hoppas det så idag kör vi ett recept till. Falukorv i tacosås blir det denna gången. För ett tag sedan hade jag en burk tacosås i skafferiet och ett halvt paket grädde i kylen. En bit falukorv fanns i frysen. Det var bara jag, Melwin och Ludwig hemma så jag behövde bara göra middag som skulle räcka till oss. Jag använde det jag hade hemma och blev så himla nöjd med hur det smakade. Ett perfekt recept för bloggen! Så idag lagade jag det igen och här kommer det:

Falukorv i tacosås (ca 4 port)

*

Recept

400 g falukorv

1 burk tacosås (ca 230 g)

2,5 dl vispgrädde

Salt/vitpeppar

*

Gör så här:

Strimla falukorven. Fräs i en klick smör. Rör ner tacosås och vispgrädde.

Låt småputtra en stund. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera med ris och sallad

*

Här kommer fler bilder

Här ser ni den strimlade falukorven. Använd en falukorv som är god att äta även rå, då är det en bra falukorv. Ni som bor i Jönköpings län, mitt tips är att köpa falukorv från Vaggeryds chark

Tacosås finns i olika styrkor. Denna gången använde jag medium, ta det som ni gillar bäst.

Till maten gjorde jag en vitkålssallad – RECEPT HÄR

Hoppas att ni tycker att denna falukorvsrätten är lika god som vi här hemma tycker, den har blivit en ny favorit hos oss. Smidig och smakar väldigt gott!

För fler recept Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

*

HITTA I BLOGGEN

Fler recept med korv hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Pastasås med skinka och champinjoner

Hej! Dagens middag hemma hos oss. Pasta med en krämig och god skinksås som jag även hade champinjoner i. Max 10 minuter tog det att fixa detta, lagom ansträngande så här i semestertider. Receptet får ni här:

Pastasås med skinka och champinjoner som ger ca 3 port

*

Recept

100 g rökt skinka (eller kalkon)

1 konserv champinjoner

1 dl vatten

1 hönsbuljongtärning

2 dl vispgrädde

75 g färskost

Cayennepeppar

*

Gör så här:

Strimla skinka. Skiva champinjoner. Fräs i smör. Häll på vatten. Låt buljongtärningen smälta ner.

Rör i vispgrädde och färskost. Låt småputtra en stund. Smaka av med cayennepeppar. Servera med pasta och sallad.

*

Nedan har jag lagt in beskrivande bilder

Strimla först skinkan med kniv eller klipp med en sax. Om champinjonerna är hela så dela även dem. Det går lika bra att använda färska champinjoner istället för konserverade.

När skinkan och champinjoner fräst i en klick smör så häller ni på vatten. Lägg i buljongtärningen och låt den smälta. Rör runt och kolla så att den smält ordentligt. Blanda sedan ner grädde och färskost.

När skinksåsen småputtrat en stund, smaka av med cayennepeppar. Eftersom skinkan är salt så brukar det inte behövas något extra salt i såsen men smaka och känn efter. Alla tycker vi olika.

Här ser ni hur krämigt och gott det blir med färskost i skinksåsen. Det behövs inte så mycket, ett halvt paket som väger 150 g brukar jag ta. Det blir ju då 75 g. Naturell färskost är det som jag använder till detta receptet

Och så är det dags för servering. Salladen som ni ser på bilden är strimlad romansallad. Den gillar jag mycket. Receptet är enkelt och innehåller få ingredienser och är galet gott så därför hamnar det i kategorin EDITHS BÄSTA

Till kaffet efter maten passar det bra med drömrulltårta – RECEPT HÄR

För fler recept Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

*

HITTA I BLOGGEN

Fler recept med pasta hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Kladdkaka med daimgrädde

En superduper dundergod kladdkaka med daim eller daimgrädde som jag valt att kalla toppingen. Ni har fått receptet innan och här kommer det igen, med nya bilder. Hoppas att jag och Fanny kan fresta er till att baka denna kladdkakan nästa gång det är dags för fika. Förbered gärna kladdkaksbotten dagen innan servering.

Tips! Äppelpaj med daim är också väldigt gott – KLICKA HÄR Receptet på kladdkaka med daimgrädde kommer här:

*

Recept

125 g smör

3 ägg

3 dl strösocker

2,5 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

5 msk kakao

Daimgrädde : 2,5 dl vispgrädde, 1,5 msk kakao, 1,5 msk florsocker och 2 st daim

*

Gör så här:

Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Rör sist ner det smälta smöret.

Grädda i smord springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen 150° i 30 min. Låt stelna i kylen (gärna under natten)

Vispa grädde, kakao och florsocker fluffigt.

Hacka daimen och vänd ner hälften i chokladgrädden. Bred ut över kladdkakan. Toppa med hackad daim

*

Här kommer fler bilder

När kladdkakan är nybakad så är den både rinnig och väldigt kladdig. Efter några timmar, eller ännu hellre i kylen under natten så stelnar den till perfekt konsistens. Daimgrädden breder man på kladdkakan när kladdkakan är kall.

Oscar och Fanny ♥

Smaskelismaskens 😛 Denna kladdkakan ingår i EDITHS BÄSTA Har ni bakat den innan? Receptet har ju funnits här på bloggen i många år, sedan 2014 faktiskt men då i gamla bloggen.

Tips! Daimmousse är också gott – RECEPT HÄR

För fler recept Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

*

HITTA I BLOGGEN

Fler kladdkakor hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Baka med daim

Hejsan! Jag har precis förberett en liten godsak som jag ska toppa med daim imorgon. Baka mitt på dagen är ju alldeles för varmt nu på sommaren men på kvällen går det fint. Det gäller att stänga ugnsluckan snabbt när man plockat ut bakverket bara så att inte värmen sprider sig i huset. Tvärtemot vad jag gör på vintern. Då håller jag ugnsluckan öppen tills ugnen är helt kall och låter eftervärmen sprida sig i köket.

Det som jag bakat ikväll finns här på bloggen sedan tidigare, det är faktiskt ett av de allra äldsta recepten som jag skrivit. Nu tänkte jag uppdatera det receptet med lite nya bilder och lyfta fram det igen för det är verkligen toppengott! På förmiddagen imorgon ska jag till BVC med Oscar, 10 månader och dags att kolla längd och vikt. Efter det ska jag göra klart inlägget med daimreceptet och siktar på att kunna lägga ut det under dagen så vi ses snart igen. KRAM

Bild på vårat hus

Gokväll med en bild på vårat hus. Hur har ni det i värmen? Jag tor faktiskt att det är regn på gång hos oss ikväll, det behövs. Så torr och trist gräsmatta som vi har nu minns jag inte att jag någonsin varit med om tidigare. Vattnet som vi har i brunnen i trädgården använder vi till nyplanterade växter och gräsmattan får klara sig själv, stackars gräsmatta men just gräsmattor brukar ju klara sig bra även om den torkar ner. Någon som däremot blivit rejält blöt idag är Oscar.

Han provade nya badkläder som vi hittade på REA som jag berättade om igår. Snart flyger vi iväg till ett ännu varmare land, varmare än vi har här hemma och där är solen stark, då är det perfekt med heltäckande badkläder. 

Plask, plask… bada är kul. En liten balja med vatten räcker när man är i denna åldern. Badkläderna köpte vi på Lindex. Nu ska jag boka sittplatser på flyget till vår resa, jag är så rädd att de delar på oss om vi inte betalar för att få sitta ihop. Så har jag gjort på alla resor vi åkt på med barnen, bara för att vara helt säker. Kanske är det onödigt? En barnfamilj kanske alltid hamnar tillsammans utan att boka sittplatser? Hur brukar ni göra?

Fortsatt trevlig kväll!

Translate »