Kladdig hallonkaka

Äntligen har jag fixat klart bilderna och skrivit receptet till denna urgoda kladdiga hallonkakan med kokos i smeten. Jag vet ju, efter att jag visade denna kakan på Instastory, att ni är flera som varit sugna på receptet. Och här kommer det! Detta är en ” rör ihop kaka ” som betyder att hela smeten rörs ihop i en kastrull. Smidigt.

Recept

125 g smör

2 dl strösocker

2 ägg

2 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

1 dl riven kokos

ca 2 dl frysta hallon

*

Gör så här:

Smält smör i en kastrull. Blanda ner strösocker och sedan äggen. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och kokos.

Bred ut smeten i smord springform Ø ca 24 cm. Strö över frysta hallon. Grädda mitt i ugnen 175° i 25-30 min.

Ställ in den kladdiga hallonkakan i kylen tills den stelnat (gärna under natten)  Servera med tex. vispad grädde

*

Här kommer fler bilder 😀

Jag har pudrat florsocker över hallonkakan. Den är mycket lätt att baka med frysta hallon, ni behöver alltså inte tina hallonen innan gräddning.

Här ser ni hur hallonkakan ser ut när man skär upp den.

Perfekt kladdig och god

Kokos i smeten är gott. På denna bilden är det Ludwig som håller i en påse riven kokos

För fler recept Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

*

HITTA I BLOGGEN

Fler recept med bär hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Konfirmationstårta

Här har vi den fina konfirmationstårtan som jag berättade om igår. Min syster, alltså Tildes moster är så duktig på att göra fina tårtor och den här tårtan gjorde Tilde tillsammans med henne. Citron och lakritsfyllning hade de i den. Supergott! Dagarna springer verkligen iväg just nu, sex barn i familjen och alla (till och med Oscar) har tider och aktiviteter som ska passas. Det är roligt men det är stressigt och jag är så rädd att jag ska missa något viktigt. Och så vill jag gärna hinna med lite i trädgården också, där tar sig ogräset fram med dunder och brak överallt. Alltså hjälp var kommer allt ogräset ifrån? Kirskål har tagit sig in från grannens kompost, hur stoppar jag det? Måste googla lite om ogräs ikväll när jag lägger mig.

Imorgon är det en spännande dag för Ludwig. Det är välkomnandedagen i skolan. Då ska han vara några timmar i skolan på förmiddagen och träffa sina klasskompisar som han ska gå med i förskoleklassen till hösten. Och så fröken ska han också träffa förstås. Jag kommer att vinka av honom när fröken kommer och möter honom och kompisarna i kapprummet, så jag ska inte vara med. Det är väldigt stort, särskilt för Ludwig som är hemmabarn och har då alltså inte gått i förskola. Det kommer säkert att gå bra.

Konfirmation

Hej! Hoppas att ni alla har det bra denna sena söndagskväll och GRATTIS Sverige till VM-guldet i hockey. Idag har vi haft en riktigt härlig dag, vi har varit på konfirmation 😀 Det är våran 15-åriga tjej Tilde som konfirmerats idag. Minns ni när jag berättade om scenen som varje år används vid skolavslutningar. På just den scenen har konfirmationen varit idag. Flaggan i topp och väldigt högtidligt var det.

Melwin och Ludwig hade skjorta och kavaj på sig men bådas kavajer åkte ganska snabbt av. Det var väldigt varmt i solen. Fint med bara skjorta också. I vagnen, som Ludwig står framför, ligger Oscar och försöker somna.

Här är hon vår fina Tilde. Det var så vackert när de kom in på ett led på väg upp mot scenen. Alla tjejerna hade vita fina klänningar på sig.

Här hälsas vi alla välkomna

Mycket folk var det. Först satt jag allra längst fram men ljudet från högtalarna blev för högt och det blev hett i solen för Oscar som låg i vagnen. Jag fick istället flytta mig bakåt och söka mig mot skuggan och hålla mig lite ifrån det höga ljudet.

Konfirmanderna spelade teater för oss

Här står de hela gänget. Solen skiner, nära och kära fotar för fullt. Strax efter detta begav vi oss hem till oss för att äta smörgåstårta och äta en jättegod tårta som Tilde bakat tillsammans med sin moster. Smörgåstårtan hade vi beställt, missade att fota den men tårtan har jag några bilder på, ni som kollat på Instastory har ju redan sett den och ni andra kommer att få se den imorgon. Vi ses då!

Räkpasta med handskalade räkor

Hej med ett nytt recept 😀 Räkpasta med handskalade räkor vad sägs om det? Räkpasta skulle jag kunna äta varje dag. Det är ju så supergott och faktiskt väldigt lätt att laga. En god sås, räkor och pasta och så är middagen snart klar. Och så lite sallad till maten så klart. Babyspenat och tomater blev det idag. Receptet på räkpastan kommer här:

Räkpasta som ger 3-4 portioner ( Börja med att koka pasta )

*

Recept

500 g räkor med skal

1 dl vatten

1 fiskbuljongtärning

2 dl vispgrädde

2 dl creme fraiche 34 %

0,5 dl hackad dill

0,5 dl gräslök

Citronpeppar

Salt och vitpeppar

*

Gör så här:

Skala räkor. Lägg åt sidan. Hetta upp vatten. Lös upp buljongtärningen i vattnet. Rör ner vispgrädde, creme fraiche, dill och gräslök.

Smaka av med citronpeppar (snåla inte) Salta och peppra. Låt småputtra tills pastan är klar. Lägg ner räkorna i såsen strax innan servering.

Serveras med den kokta pastan, grönsaker och tex. DETTA BRÖDET

*

Här kommer några fler bilder

Frysta räkor har tinat och ska nu skalas. Tycker man att det är väldigt tråkigt att skala räkor så kan var och en skala sina räkor själva. Då rör man inte ner några räkor i såsen utan tillsätter dem när maten ligger på tallriken istället. Tips! Det är jättegott med handskalade räkor till lax – KLICKA HÄR

Här har såsen kokat ihop. Dillen och gräslöken kommer från frysdisken i mataffären. Jag älskar de där små förpackningarna med frysta örter, smidigt och lika gott som färskt tycker jag. Tänk på att inte lägga ner räkorna i såsen för tidigt för då blir de sega. Precis innan servering rör man ner dem, då blir det perfekt

Antingen serverar man såsen som tillbehör till pastan eller så blandar man ihop pastan med såsen innan servering

Riktigt kall alkoholfri cider passar bra till räkpasta särskilt nu när det är så varmt ute. En supergod middag med lyxiga handskalade räkor och det känns verkligen skönt att slippa stå och steka mat nu när sommarvärmen är här. Handskalade räkor finns ju även att köpa färdigskalade i många butiker så vill man göra det extra enkelt så köper man helt enkelt en sådan burk. Tips! En seg liten kaka är gott till kaffet efter maten tex. DENNA

 Jag finns även på sociala medier – Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

*

HITTA I BLOGGEN

Fler recept med skaldjur hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Världens godaste rabarberpaj

Hej!! Åh, idag är jag så ivrig och glad över att få dela med mig av ett riktigt topprecept här på bloggen. Jag kallar denna pajen för världens godaste rabarberpaj för den är så in i bängen god. Ja, jag kommer inte på något bättre sätt att beskriva den på än så. Den är det! In i bängen god, galet god, supergod eller ja ni fattar. God helt enkelt! Receptet är mycket enkelt så även det får ju en stor tummen upp. Receptet komer här:

Tips! 2 favoritkakor som kräver endast 10 min arbetsinsats KLICKA HÄR och KLICKA HÄR

*

Recept

Rabarber (så det täcker botten av en pajform)

125 g smör

1,5 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

*

Gör så här

Skär rabarber i bitar så det blir ca 7 dl (späda rabarber behöver inte skalas)  Lägg bitarna i en pajform.

Arbeta ihop övriga ingredienser. Använd tex. elvisp eller fingertopparna. Tryck ihop till en deg.

Forma degen till små plattor och täck över rabarberbitarna (se bild nedan) Grädda mitt i ugnen 200° i ca 25 min.

Servera rabarberpajen ljummen med tex. vaniljvisp eller vaniljglass

*

Här kommer lite fler bilder

Innan Oscar vaknade idag på morgonen så smet jag och Ludwig ut till kökslandet och skördade rabarber till rabarberpajen 😀 Så lyxigt att bara kunna gå ut och plocka i trädgården.

Våra rabarber hade tunt skal så vi behövde inte skala dem. Om rabarbern har tjockt skal så brukar jag skala. Sedan skivar man bara upp rabarbern i små bitar och fyller botten av en pajform. Jag använde ett bakplåtspapper i min pajform eftersom den hade en löstagbar kant och jag var inte helt säker på om det skulle rinna ut något genom botten.

Här ser ni hur jag trycker ut små plattor av degen och sedan täcker rabarbern med degplattorna.

Sådär ja! Rabarberpajen är gräddad och klar. Den är så galet god så ni måste lova mig att ni kommer att testa baka den. Receptet hamnar SJÄLVKLART i EDITHS BÄSTA

Vaniljglass är riktigt gott till den ljumna pajen. Mmmmm – Fler recept med rabarber hittar ni HÄR

 Jag finns även på sociala medier – Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

*

HITTA I BLOGGEN

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Translate »