Tacotårta

Gokväll! Hoppas att allt är bra med er. Jag kikar in här på bloggen för att tipsa er om något gott till helgen, tacotårta är mitt tips. Det är väldigt smaskigt. Jag har lagt upp recept på tacotårta här på bloggen innan men eftersom jag lagar det så ofta så tänkte jag att det kunde vara kul att lyfta fram den igen. Alla mina senaste recept med köttfärs hittar ni HÄR Kika gärna in där också. Här kommer recept på tacotårta ännu en gång:

Detta receptet ger 1 st rund tacotårta

*

Recept
1 paket medelstora tortillabröd (8 bröd)
500 g tacokryddad köttfärs
125 g färskost
4 dl creme fraiche
1 burk tacosås
Topping: Tomater och riven ost
*
Gör så här:
Tillaga köttfärs enl. anvisning på tacokryddpåsen. (stek köttfärs, rör i 40 g tacokrydda, häll på 1 dl vatten – Koka in på svag värme)
Rör ihop färskost, creme fraiche och tacosås. Bred ut lite köttfärs i botten på en springform. Lägg på ett tortillabröd
Varva sedan Sås – Köttfärs – Bröd (avsluta med bröd) Toppa med valfri mängd skivad tomat och riven ost.
Gratinera mitt i ugnen i 200° tills fin färg, ca 25 min.
*
Serveras med tex. sallad och gräddfil eller vitlökssås

Receptet beskriver hur man gör 1 styck tacotårta men jag jag gjorde två stycken och dubblade då receptet. Tacotårta till hela familjen och ett par matlådor blev det. Perfekt till matlåda och nästan ännu godare när tacotårtan fått safta till sig ordentligt.

Här har jag blandat ihop färskost, creme fraiche och tacosås

Oscar satt och smaskade på något gott medan jag lagade mat. Allt! Precis allt ska in i munnen nu. Snart 7 månader är han, kanske är det typiskt för just denna åldern?

Den tacokryddade köttfärsen småputtrar en stund så att smakerna ska komma fram ordentligt.

Här har jag lagt ihop mina två tacotårtor. Tomatskivorna är på plats sedan ska det toppas med riven ost. Det är inte nödvändigt att grädda tårtorna i springform, det går bra att använda en vanlig ugnsform eller ugnsplåt också. Efter gräddning tycker jag det blir bäst att låta tacotårtan eller tacotårtorna vila en stund så att de håller ihop bra när man skär i dem. Här under ser ni den gamla bilden på tacotårta, känner ni igen den? Den är fotad i lite annat ljus.

 

För fler recept Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

*

HITTA I BLOGGEN

Fler recept med köttfärs hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Idag var sotaren här

Nu har sotaren varit här. Exakt klockan 07.00 plingade han på dörren så det var tur att vi var vakna tidigt även om barnen har påsklov. Det är lite jobbigt när både vedpannan och de öppna spisarna ska sotas, då behöver sotaren verkligen gå runt överallt i hela huset. I källaren, på vinden för att komma upp till skortstenen och i våra två vardagsrum som ligger längst in i huset på två olika våningar. Nu är det i alla fall gjort och allt såg bra ut. Det känns skönt efter en lång vinter med mycket vedeldning.

Efter sotaren hade åkt så började de påsklovslediga barnen att baka. Jag fick inte vara inne i köket för det var en överraskning. Det här blev resultatet. En saftig och god chokladkaka med kärleksmumsglasyr på toppen. Den lilla biten som blev kvar efter vi fikat sprang Fanny bort med till sin moster som bor inte alls långt ifrån oss.

Först fika och sedan tände vi en brasa i vardagsrummet. Det har regnat hos oss idag och då kändes en sprakande brasa extra mysigt. Oscar sitter gärna och kollar på elden. Det tycker han är spännande och så är det ju extra kul när syskonen är hemma och lediga från skolan. Här sitter han med Melwin.

Påskharen kom med påskägg

Glad Påsk från oss till er alla. Hoppas att ni har en fin påskhelg och att ni ätit många ägg och annan god mat. Påskharen kom med stora påskägg till barnen, med lite hjälp av Morfar och Mormor 😀 Massor med godis var äggen fyllda med.

Idag när barnen har fullt upp med att äta godis så passar jag och Fredrik på att rensa och röja lite i källaren. Våran källare är allt annat än vacker så där kan man plocka och fixa hur mycket som helst. Det var även dags att fylla på ved i källaren så det gjorde vi idag också. På onsdag kommer sotaren, både vedpannan i källaren och våra öppna spisar inne i huset ska sotas.

Denna påsken var vi bortbjudna på påskafton så jag har inte fixat så mycket smaskigt detta året men om jag skulle göra fika eller dessert så skulle jag gjort en kladdkaka med After Eight. Den kan jag verkligen längta efter så det blir ett tips från mig om ni vill baka något riktigt gott.

KLICKA HÄR så kommer ni till recept på kladdkaka med After Eight

Ostbröd i springform

Recept
2 dl mjölk
1/4 paket jäst (12 g)
1 msk rapsolja
1 tsk salt
100 g riven ost
ca 5 dl vetemjöl
Topping: Ägg och riven ost
*
Gör så här:
Värm mjölk till fingervarmt = 37° Lös upp jästen med mjölken. Arbeta in övriga ingredienser.
Tryck ut degen i pappersklädd springform Ø 24 cm. Nagga. Låt jäsa under bakduk i 1 timme
Pensla med uppvispat ägg. Strö på valfri mängd riven ost. Grädda mitt i ugnen 225° i 20-25 min
 
Translate »