Kladdkaka med karamelliserad mjölk

Mums vad gott med karamelliserad mjölk som ligger gömt i en kladdkaka 😛

*
Recept

150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
1 burk karamelliserad mjölk 397 g
*
Gör så här:
Smält smör. Rör ihop ägg och strösocker. Blanda ner torra ingredienserna. Rör sist i smöret
Häll hälften av smeten i en smord springform Ø ca 24 cm. Klicka ut karamelliserad mjölk.
Bred försiktigt ut klickarna med tex. slickepott. Fördela resten av kladdkakssmeten över.
*
Grädda mitt i ugnen i 175° i 25-30 min
*
Kladdkakan ska vara lös i mitten när du plockar ut den. 
Låt stelna i kylen några timmar, tex. under natten. (ställ i frysen om du vill skynda på)
*
Serveras kylskåpskall med tex. vispad grädde och färska bär
 

Bountykladdkaka

Bountykladdkaka MUMS!! Idag lägger jag in ytterligare ett recept på en galet god kladdkaka här på bloggen. En smidig kladdkaka som är lätt att baka men ändå ser lyxig och arbetad ut. Den här kan man imponera på gästerna med. Som de flesta andra kladdkakor så blir bountykladdkaka bara godare efter en natt i kylen så förbered den gärna dagen innan servering. Skönt att slippa stressa.
Receptet kommer här:
Steg 1, Kladdkaka
125 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
5 msk kakao
*
Gör så här:
Smält smör. Vispa strösocker och ägg pösigt. Rör ner mjöl, vaniljsocker, kakao. Rör i smöret
Grädda kladdkakan i smord springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen i 150° i 30 min. 
Låt svalna tex. i kylen
_________________________
Steg 2, Bounty
200 g kokos
1 burk sötad kondenserad mjölk 397 g
200 g mjölkchoklad
2 msk vispgrädde
*
Gör så här:
Rör ihop kokos och kondenserad mjölk. Bred ut på den avsvalnade kladdkakan
Bryt chokladen i bitar. Smält ihop choklad och grädde över vattenbad.
Fördela ut chokladen över kladdkakan. Ställ i kylen för att stelna gärna under natten.
*
Servera bountykladdkaka med vispad grädde

After Eight kladdkaka

Här kommer mitt absolut bästa recept på kladdkaka med after eight som finns sedan tidigare här på bloggen. Den här kladdkakan är ett alldeles självklart recept i kategorin EDITHS BÄSTABilden jag hade gjort innan var en skämsbild som jag inte var nöjd med och den här kladdkakan förtjänade helt enkelt att få en ny bild. Tips! Förbered gärna kladdkakan dagen innan servering så slipper du att stressa.
Recept på After Eight kladdkaka kommer här:
After Eight kladdkaka
100 g smör
12 rutor after eight (+ 18 st till topping)
2 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
 
Gör så här:
Smält smör. Rör ner after eight och låt smälta. Vispa ägg och strösocker pösigt.
Rör ner after eight blandningen. Rör ihop övriga ingredienser. Rör ner i smeten.
Grädda i smord springform Ø ca 24 cm Mitt i ugnen i 175° i 18 min
Tag ut kladdkakan. Täck med 18 st after eight. Grädda igen. 175° i 3 min
Bred ut de smälta after eight plattorna. Låt stelna i kylen (med kanten på formen kvar)
*
Tag fram i rumstemperatur ca 5 min innan servering.
Servera med tex. vispad grädde

Chokladsås

Enkel chokladsås på ingredienser som ofta finns hemma 😀 Gott till glass!

*

Recept

1 dl kakao
1 dl strösocker
1 dl vatten
1 nypa salt
*
Gör så här:
Koka upp alla ingredienser i en kastrull. Rör. När såsen kokat upp, drag kastrullen åt sidan.
Servera chokladsåsen tunn och varm eller låt chokladsåsen tjockna i kylen.
Chokladsåsen har stark chokladsmak och passar bra till marängsviss.
Jag brukar servera chokladsåsen till den cheesecake ni ser på bilden
*
Lycka till!

Daimglasstårta med marängbotten

Daimglasstårta med marängbotten – Mycket lättbakad och supergod
*
Recept
1 marängbotten (köpt)
2 paket dubbeldaim
4 äggulor
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
*
Gör så här:
Lägg marängbotten i en springform. Krossa daim. Spara lite daim till garnering.
Vispa äggulor och strösocker fluffigt. Vispa grädden. Blanda försiktigt ihop allt.
Bred ut på marängbotten. Ställ i frysen minst 3 timmar.
*
Låt tina i rumstemperatur ca 10 min. Strö över hackad daim.
Servera med tex. nougatsås
*
Lycka till!
 
Translate »