Byxor till Oscar

Hejsan! Datorstrul så jag nästan blev galen idag, eller igår egentligen för medan jag fixat med datorn har det hunnit bli fredag. När jag skriver detta så är det mitt i natten och nyss var det torsdag men nu är det fredag. Jag ville så gärna visa er de fina byxorna som jag hittade till Oscar på REA idag (eller just det, igår!)

Vi gjorde det smidigt för oss och åt middag inne i stan. Jag hade ett ärende till polisstationen, det är inte så farligt som det låter utan det är helt enkelt pass på gång för hela familjen. Så det fixade vi idag. Polisbesök, käkade på hamburgerrestaurang och hann med en runda i klädaffärerna för att kolla in sommarrean. Jag hittade en hel del, badkläder bland annat men allra mest nöjd blev jag över Oscars byxor. Färgglada och fina och det jag gillade mest, de hade mönster! Jag tycker det är så fint med mönstrade mysbyxor till små barn.

Olika djur var det på de här byxorna men jag hittade även ett par byxor med stjärnor på till Oscar. Lika fina dem med. Just byxorna på bilden hittade jag på HM, säg till om ni inte vill att jag skriver öppet var jag handlat om jag tipsar om något. För mig går det lika bra att istället svara om någon frågar och inte skriva ut det här i bloggen. Det får ni bestämma. Flera butiker hade 70% rabatt så passa på att fynda nu. Nu säger jag kram och godnatt!

Scones

Hej! Det är många som söker efter scones nu på bloggen. Kanske är det så att nu när det är sommarlov och många har semester så läggar man lite mer tid på frukosten och vill baka eget bröd 😀 Hoppas att det är så för scones är ju verkligen gott. Egentligen tar det inte särskilt lång tid att baka scones eftersom det är ett bakpulverbröd. Det betyder ingen jäsning och brödet är klart för gräddning så fort man arbetat ihop degen. Lite kladdig om händerna blir man men det går ju att tvätta bort. Här kommer ett recept som jag använder ofta:

Receptet ger 4 st brödkakor som är skurna i 4 delar

Vill ni istället baka scones som tekakor – KLICKA HÄR

*

Recept

100 g smör

6 dl vetemjöl

4 dl havregryn

4 tsk bakpulver

1 tsk salt

1 msk strösocker

3,5 dl mjölk

*

Gör så här:

Dela smör i bitar. Arbeta ihop smöret med allt utom mjölken. Tillsätt mjölken.

Dela den kladdiga degen i 4 delar. Forma varje del till runda kakor Ø ca 12 cm (använd mjölad hand)

Snitta ett kors i varje kaka. Nagga. Grädda mitt i ugnen 250° i 10 min

*

Här kommer fler bilder

När man bakar scones så blir degen väldigt kladdig. Med mjölad hand blir degen enklare att baka ut. På denna bilden är det Ludwig som håller i bunken.

Fyra degkakor får man ut på detta receptet. Innan gräddning ska varje degkaka naggas och skäras som ni ser här.

Efter 10 minuter i ugnen är de klara. Scones är godast att äta nybakade, gärna med ost och paprika på. Oscar satt i mitt knä när jag tog den sista bilden.

 Jag finns även på sociala medier – Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

*

HITTA I BLOGGEN

Fler recept med bakpulverbröd hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Vinbärspaj

Hur har ni det i den härliga sommarvärmen? Jag och barnen har det toppen! Vi latar oss och tar dagen som den kommer, vi är uppe hur länge vi vill på kvällarna och sover hur länge vi vill på morgonen. Jag har sett till att det under sommarlovet inte finns ett enda datum som vi behöver passa förutom en BVC tid för Oscar. Skönt.

Våra vinbär har blivit mogna så idag ville jag baka en vinbärspaj, inte för att jag måste utan för att jag ville. Ordet måste känns inte så kul, bättre att använda ordet vill, det känns mycket trevligare 😀 Vinbärspajen är jättelätt att baka, alla kommer att lyckas med den och den kräver liten arbetsinsats. Receptet kommer här:

Vill ni baka denna pajen med rabarber istället – KLICKA HÄR

*

Recept

Röda vinbär (så det gott och väl täcker botten på en pajform)

125 g smör

1,5 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

*

Gör så här

Häll ut ca 5 dl vinbär i en pajform. Arbeta ihop övriga ingredienser. Använd tex. elvisp eller fingertopparna. Tryck ihop till en deg.

Forma degen till små plattor och täck över vinbären (se bild nedan) Grädda mitt i ugnen 200° i ca 25 min.

Servera vinbärspajen med tex. vispad grädde, vaniljvisp eller vaniljglass

*

Nedan ser ni fler bilder från när vi bakade vinbärspajen

Vinbären ligger nu i pajformen. Jag har gått igenom alla bär så att inga blad från vinbärsbusken följde med.

Här har jag tryckt ut små plattor av pajdegen. Sedan täcker jag vinbären med plattorna. Lätt som en plätt!

Nu är vinbärspajen gräddad och klar. Degplattorna smälts samman under gräddningen.

Och så var det dags at njuta av våran lilla skörd från trädgården. Vinbärspaj med en klick vispad grädde. Mums!! Oscar gjorde mig sällskap i trädgården när jag plockade vinbären. Nu är han snart 10 månader.

 Jag finns även på sociala medier – Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

*

HITTA I BLOGGEN

Fler recept med bär hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Pasta med kassler och basilika

Hej! Idag ska ni får ett riktigt enkelt middagstips. Pasta blandad med en krämig kasslersås smaksatt med basilika 😀 Det enda jag har använt som sås är creme fraiche, det är både smidigt och gott. Fetthalt väljer man själv. Receptet räcker till 4-5 portioner och här kommer det:

Kasslersåsen blandas med 4-5 port kokt pasta

*

Recept

500 g kassler

1 st chilifrukt

4 dl creme fraiche

ca 1 dl hackad basilika

Salt/vitpeppar

Topping: Riven parmesanost

*

Gör så här:

Tärna kassler. Finhacka chilifrukten (valfri färg) Fräs kassler och chili i lite smör.

Rör ner creme fraiche och basilika. Smaka av med salt och vitpeppar. Blanda ihop såsen med den kokta pastan.

Servera med sallad och toppa med parmesan när maten ligger på tallriken.

*

Här kommer fler bilder

Tärnad kassler ska nu fräsas ihop med finhackad chili (den är inte med på bilden) Jag brukar köpa fryst färdighackad chili men färsk går lika bra. Ibland använder jag röd chili och ibland använder jag grön, vilken färg man använder är en smaksak.

Denna gången blandade jag kasslersåsen med kokt spaghetti, det går lika bra att använda tagliatelle eller någon annan pasta om man hellre vill.

Så här ser såsen ut innan jag blandar den med pastan.

Så där! Nu är allt blandat och det är dags att äta.

Pastan ligger på tallriken tillsammans med en färgglad sallad. Några små skivor av DETTA BRÖDET åt vi till maten för det hade vi kvar från frukosten.

Över pastan är det gott att ta lite riven parmesansost. Gillar man inte det så går det bra att hoppa över.

För fler enkla recept Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Tekakor med grovt mjöl

Hej denna gråa och vanliga måndag. Det är ganska tomt i kalendern den närmsta tiden för min del och det älskar jag. Det är då jag får ny energi. När jag är uttråkad och gör något som inte kräver särskilt mycket ansträngning, som att baka bröd till exempel, då stressar jag ner. Så det är mitt tips till er som stressar mycket, baka bröd! Och läs en bok medan degen jäser. Idag har jag bakat tekakor med grovt mjöl i, supergoda så dem tycker jag att ni ska testa att baka. Receptet kommer här:

16 st tekakor med grovmalt rågmjöl

*

Recept

75 g smör

5 dl vatten

50 g jäst

1,5 tsk salt

1 msk strösocker

4 dl grovmalt rågmjöl

9-10 dl vetemjöl

*

Gör så här:

Smält smör. Tillsätt vatten. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen.

Tillsätt resten av blandningen och de övriga ingredienserna. Mängden vetemjöl är lagom när degen vid bearbetning släpper bunkens kanter. Arbeta degen några minuter.

Jäs degen i bunken under bakduk i 10 min. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Arbeta ut 16 tekakor. Nagga.

Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 8 min.

Nybakade ljumna tekakor 😀 Den totala jästiden är 40 minuter (10 min + 30 min) det är kort tid för att vara ett bröd med jäst i men det räcker gott och väl. Tekakorna blir luftiga och fina.

Här ser ni hur påsen med grovmalt rågmjöl ser ut, så blir det lätt att hitta i butiken.

På ytan av tekakorna ser man att det är grovt rågmjöl i dem. Jag har testat med lite olika mängd av rågmjölet och fyra deciliter tycker jag blir perfekt. Jag gjorde en macka till Melwin som han skulle äta efter fotbollsträningen ikväll, ägg ville han ha på den så det fick det bli.

För fler recept Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

*

HITTA I BLOGGEN

Fler bröd i kategorin övrigt hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Translate »